Naised Köögis lähevad talvetuurile

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised Köögis.
Naised Köögis. Foto: Kaari Saarma

Viljandi vanalinna koduköökides alguse saanud ansambel Naised Köögis astub jõulukuul kuues Eesti paigas üles kavaga «Soojuse hoidmise aeg».  Kontserdid toimuvad 16.–30. detsembrini Tartus, Pärnus, Vihulas, Viljandis, Võrus ja Tallinnas.

Ansamblis musitseerivad Kairi Leivo, Kristiina Ehin, Katrin Laidre ja Sofia Joons. Detsembris toimuvad esinemised ei ole päris tavalised jõulukontserdid. Naised esitavad ikka neile omaseid lugusid – kavas on nii armsaks saanud palad, on ka selliseid, mis on lavalaudadele jõudnud üliharva ning loomulikult tulevad esitamisele ka täiesti värsked lood, mis on valminud spetsiaalselt talvisele külmale ajale mõeldes. Kontserdil teeb  valgusinstallatsioone kunstnik Okeiko.

«Kontserdile pealkirja pannes mõtlesime sellele, et võib-olla elaksid eestlased sõprade ja koduseinte sooja toeta talve väga raskelt üle. Ajal, kui valgus on kusagil mujal, teises maailma otsas, on hea, kui saab koos sõpradega koos soojust hoida,» leiavad Naised Köögis. «Soojus tekib heade ja toredate inimestega koos olles. Võtame oma köökide soojuse ja koos loodud laulud oma talvistele kontsertidele kaasa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles