Arvo Volmer dirigeerib Moskva Suures Teatris

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Volmer.
Arvo Volmer. Foto: Peeter Langovits

Rahvusooper Estonia peadirigent Arvo Volmer juhatab taas Moskva Suures Teatris Tšaikovski balleti «Pähklipureja» etendusi.

Volmer juhatab Moskva Suure Teatri uuel laval tänasest kuni 11. jaanuarini kokku kaheksa Pjotr Tšaikovski surematu balleti «Pähklipureja» etendust, vahendasid ERR Uudised.

Sama balletiõhtuga tegi Arvo Volmer 2003. aastal ka oma debüüdi Moskva Suures Teatris.

Jaanuari lõpul läheb Eesti dirigendi käe all Moskva Suures Teatris veel Giacomo Puccini ooper «Tosca» ning maikuul Giuseppe Verdi ooperi «Nabucco» etendused, mida Suures Teatris juhatavad samuti Läti dirigent Aleksandrs Viļumanis ning Leedu dirigent Gintaras Rinkevičius.

Läinud aasta oktoobris möödusid Arvo Volmeril Suures Teatris Mozarti «Võluflöödi» etendused. Ooperi tõi seal välja inglise maestro Stewart Bedford (lavastajaks kuulus Graham Vick Birminghami Ooperist) ja seda on hiljem juhatanud ka Thomas Sanderling Saksamaalt.

Olles ka Adelaide'i Sümfooniaorkestri peadirigent Austraalias, läheb Arvo Volmer sinna järgmiste kontsertidega märtsikuul, kus jätkab oma suursarja Gustav Mahleri sümfooniatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles