Kaisa Maasik avab isikunäituse lähisuhtevägivallast

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Maasik avab isikunäituse lähisuhtevägivallast.
Kaisa Maasik avab isikunäituse lähisuhtevägivallast. Foto: EKL Galeriid

Täna, 14. jaanuaril 2019 kell 18 avab Kaisa Maasik (sünd 1994) Draakoni galeriis isiknäituse «Su armastus teeb haiget», mis käsitleb näitusel pere- ja lähisuhtevägivalla temaatikat läbi Eesti inimeste lugude. Galeriist saab installatiivne kogemisruum, kus külastajal on võimalus mõtiskleda teiste (ja enda) läbielatu üle. Soovi korral võib igaüks lisada ka oma loo.

Kaisa Maasik: «Näitus teeb avalikuks paljudes kodudes toimuva. Installatsioon koosneb sadade inimeste anonüümselt kirja pandud isiklikest lugudest. On raske tunnistada, et keegi, keda armastad ja kes sind armastab, on teinud või teeb sulle haiget. Suur osa meenutustest pärineb lapsepõlvest: laps ei tea, mis on õige, kuid tajub, et miski on valesti.»

Kaisa Maasik on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia (EKA) fotoosakonna bakalaureuseõppe ning jätkab õpinguid EKA kaasaegse kunsti magistriõppes. Hetkel viibib ta vahetus-õpingutel Helsingi Kunstiülikooli kunstiakadeemias. Kaisa Maasiku esimene isiknäitus toimus 2015. aastal, ta on osalenud rühmanäitustel Eestis, Soomes ja Saksamaal. Alates 2017. aastast on Kaisa Maasik kureerinud mitmeid näitusi Eestis ja viimati, 2018. aastal koos Kulla Laasiga Glasgow Tramways Suurbritannias. «Su armastus teeb haiget» oli esimest korda eksponeeritud Tartu Kunstimaja monumentaalgaleriis 2018. aastal.

Näitusel toimub ka hariduslik programm kooliõpilastele, mille on kokku pannud Tallinna Ülikooli ja Eesti Kunstiakadeemia ühise kunstiõpetaja magistriõppekava üliõpilased Helen Silde ja Laura Berta Vahtra. Programmi eesmärgiks on panna õpilasi vägivalla ilminguid märkama ja anda suuniseid, kuidas vastavas olukordades käituda. Huvilistel palume kontakteeruda hiljemalt 21. jaanuariks aadressil: kaisa.maasik@artun.ee.

Näitus jääb avatuks kuni 2. veebruarini 2019.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles