Järgmise laulu- ja tantsupeo üldjuhiks said Hirvo Surva ja Maido Saar

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirvo Surva koolinoorte laulupeol.
Hirvo Surva koolinoorte laulupeol. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

2014. aastal toimuva XXVI laulupeo kunstiliseks juhiks valiti dirigent Hirvo Surva, tantsupeo XIX tantsupeo kunstiliseks juhiks aga Maido Saar.

Tantsupeo ideekavandi konkursi võitis 13 esitatud kavandi seas töö nimega «Puudutus», mille arendamises osalesid Maido Saar, Kalev Järvela, Toomas Lunge, Aarne Saluveer ning mille autoriks on Sten Weidebaum, teatas laulu- ja tantsupeo sihtasutus oma kodulehel.

XIX tantsupeo kunstilise juhi konkursi komisjoni esimehe Andi Einaste sõnul laekus sel korral tantsupeo konkursile arvukalt ideekavandeid, mis annab tunnistust valdkonna elujõulisusest ja olulisusest meie inimestele. «Tantsupeod on viimastel kordadel rääkinud metsast ja merest ja jutustanud oma maa avastamisest, kuid «Puudutuse» ideekavand keskendub inimesele ja temale olulistele väärtustele», selgitas Einaste.

Laulupeo kunstilise juhi konkursile laekus tähtajaks viis tööd, mille seast valiti välja Hirvo Surva kavand.

XXVI laulupidu ja XIX tantsupidu toimuvad 4.–6. juulil 2014. aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles