Rahvusraamatukogus tähistatakse holokaustiohvrite mälestuspäeva ettekandekoosolekuga

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku Masing.
Uku Masing. Foto: SCANPIX

28. jaanuaril tähistab Rahvusraamatukogu holokaustiohvrite mälestuspäeva Uku Masingule pühendatud tasuta ettekandekoosolekuga, mis toimub Milleri salongis kell 15. 

Sõna saavad Tallinna Linnaarhiivi juhataja Küllo Arjakas, kes kõneleb Iisrealis asuvast Yad Vashemi holokausti muuseumist ja sealsest uurimistööst; Eesti Ajaloomuuseumi teadur Olev Liivik, kes räägib, kuidas Isidor Levin „Judenfrei riigis“ ellu jäi ning Lauri Sommer, kes arutleb Uku Masingust inimesena.

Isidor Levin (1919–2018) elas Teise maailmasõja üle Eestis. Kui suur sõda vallandus ja rinne 1941. aastal Eestile lähenes, ei pagenud ta vaid otsustas jääda. Oma päästeingliks peab Levin õppejõud Uku Masingut (1909–1985). Erakordsete seikluste ja saatuse pöörete järel jõudis härra Levin Saksamaale. Pea kümmet keelt oskav polüglott oli religiooni ja filosoofia professor ning teenekas folklorist, keda president Lennart Meri tänas Valgetähe IV klassi ordeniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles