Trieste filmifestivalil anti välja Itaalia–Balti arendusauhinnad

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trieste filmifestivalil anti välja Itaalia–Balti arendusauhinnad
Trieste filmifestivalil anti välja Itaalia–Balti arendusauhinnad Foto: Erakogu

Trieste filmifestivali koostööfoorumi When East Meets West Itaalia–Balti arendusauhinnad anti välja eile, 22. jaanuaril 2019. Võit läks Leedu-Itaalia koostööfilmile «Ultramondo» ning Leedu-Itaalia-Läti-Prantsusmaa-ühisprojektile «Searching for Antigravity». Auhinnafond oli 30 000 eurot.

Trieste filmifestivali koostööfoorum When East Meets West toimus 20.–22. jaanuarini. Itaalia–Balti arendusauhinnale kandideeris kokku kaheksa projekti, neist kaks Eestist.

Žüriisse kuulusid Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp, Läti filmikeskuse juht Dita Rietuma, Leedu filmikeskuse juht Rolandas Kvietkauskas ja Itaalia kultuuriministeeriumi poolelt Mariella Troccoli ja Chiara Fortuna.

Itaalia ja Balti riikide koostööfilmide arendusauhind loodi 2018. aasta novembris. Auhinna andmise eesmärk on rahastada Itaalia ja Balti riikide koostöös sündivate täispikkade mängu-, anima- ja dokumentaalfilmide arendust.

Järgmine Itaalia–Balti riikide arendusauhind kuulutatakse välja 2019. aastal sügisel, PÖFFi raames. Osaleda võivad koostööprojektid, mille tootjatest vähemalt ühe registreeritud asukoht on Itaalias ja ühe registreeritud asukoht Eestis, Lätis või Leedus. Filmi pikkus peab olema vähemalt 52 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles