ERMis avatakse suurnäitus Eesti toolidisaini ajaloost

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMis avatakse suurnäitus Eesti toolidisaini ajaloost.
ERMis avatakse suurnäitus Eesti toolidisaini ajaloost. Foto: ERM

Neljapäeval, 31. jaanuaril avatakse Eesti Rahva Muuseumi galeriis Eesti toolidisaini 100 aastast jutustav suurnäitus «Toolilugu». Näitus vaatleb kronoloogiliselt ja stiiliajaloo kaudu Eesti mööbliajalugu 1920. aastate algusest kuni 21. sajandi teise kümnendini. 

Näitusel on väljas ikoonilise staatuse pälvinud toole, mida võib leida näiteks ajaloolistes ühiskondlikes hoonetes või populaarsetes meelelahutusasutustes (Riigikogu, presidendi loss, Tartu Ülikooli aula, kohvik Pegasus, Mündi baar, restoran Eeslitall, Olümpia hotelli ööklubi, Stereo baar jne), aga ka paljude eestlaste kodudes, ning tänasele publikule vähem tuntud, kuid omas ajas väga levinud toole (Muhu tool, Saaremaa tool).

Autorite hulgas on Herbert Johanson, Edgar Johan Kuusik, Olev Siinmaa, Richard Wunderlich, Edgar Velbri, Bruno Tomberg, Väino Tamm, Maile Grünberg, Juta Lember, Toivo Raidmets, Jüri Kermik, Martin Pärn, Katrin Kask, Ahti Grünberg, Veiko Liis.

Koostöös Eesti Sisearhitektide Liiduga (ESL) loodud näituse kuraatorid on kunstiteadlane Harry Liivrand, disainer Lilian Sokolova ja sisearhitekt Katrin Tammsaar. Väljapanekut täiendavad eesti- ja ingliskeelne kataloog, kuraatorituurid ja töötoad, näitus kestab 30. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles