Folkansambel Nagy Bögö avaldab debüütalbumi ja läheb tuurile

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Nagy Bögö.
Ansambel Nagy Bögö. Foto: Kerttu Kruusla

Noor folkansambel Nagy Bögö avaldab peagi debüütalbumi «Kõik, mis torupillist» ning läheb märtsis üle-eestilisele kontserdituurile.

Nagy Bögö sai esimest korda kokku kaks aastat tagasi ning mängitakse post-traditsioonilist muusikat. Bändi omaloomingu tugipostideks on pärimus ja traditsioonid, inspiratsiooniallikateks loodus, kodu ja sõprus. Nagy Bögö liinid algavad meie enda juurte juurest ja jõuavad välja Ungarisse, Bulgaariasse, põnevasse sümbioosi kaasajaga või hoopis kuhugi etteaimamatusse paika. Muusikalistel rännakutel ei karda bänd panna kokku vastandeid, astuda üle piiridest ja eksperimenteerida traditsiooniliste lugudega.

Bändi kuuluvad Karolin Übner torupillidel, Katariina Tirmaste flöödil ja viiulil, Martin Vill sopransaksofonil ja torupillidel, Jaan-Eerik Aardam kitarril, Mart Nõmm kontrabassil ja Kevin Lilleleht löökriistadel.Nagy Bögö alustas plaadi tegemist juba septembris, kui koos José Diogo Nevesega stuudios lugusid salvestama hakati. Märtsi alguses ilmavalgust nägevale plaadile saab kokku kõlama kuus lugu. Bändi kitarrist Jaan-Eerik Aardam ütleb, et esimese plaadi salvestusega kaasneb eriline tunne. «See tunne on täis teadmatust ja põnevust ning annab kogu bändile mõista, et ühiselt on astutud lähemale oma eesmärkidele ja unistustele.»

Alates 7. märtsist tuuritab Nagy Bögö Eesti viies linnas, stardipauk antakse bändi sünnilinnas Viljandis, Pärimusmuusika Aidas. Kaasa võetakse lood värskelt albumilt, kuid kindlasti saab kuulda ka mitmeid lugusid, mis plaadile ei jõudnud.

«Lühikesest tegutsemisajast hoolimata oleme juba suutnud oma muusikaga üles leida palju lahedaid inimesi, kes käivad meid kuulamas igal kontserdil,» ütleb Jaan-Eerik. «See innustab meid veel enam juurde kirjutama uut muusikat, et ka nende toredate inimeste kõrvu paitada uue ja värskega. Seega saab tuuril kõlama nii mõnegi Nagy Bögö loo esmaettekanne!»

Nagy Bögö «Kõik, mis torupillist» kontserdid toimuvad:

07.03. kell 20 Viljandi Pärimusmuusika Ait

08.03. kell 20 Tartu Genialistide Klubi

14.03. kell 21 Tallinn, Von Krahl

16.03. kell 19 Kuressaare Linnateater

21.03. kell 18 Pärnu, Sütevaka salongiõhtu, tasuta

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles