Kinodesse jõuab dokumentaalfilm Lagle Parekust

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumentaalfilm «Lagle rännakud».
Dokumentaalfilm «Lagle rännakud». Foto: Poster

Alates 15. veebruarist jõuab kinodesse Jaan Kolbergi ja Meelika Lehola uus dokumentaalfilm «Lagle rännakud», mis räägib Eesti ühiskonnategelasest, kunagisest poliitvangist ja väga erilisest naisest Lagle Parekust.

Lagle Pareki rännak algab 1941. aastal ja jõuab välja tänapäeva. Tema esimene reis viis teda juba lapseeas koos perega küüditatuna Siberisse ning aastakümneid hiljem poliitvangina Mordva vangilaagrisse. Nendest sündmustest hoolimata ei meenuta Lagle seda aega kui kannatuste rada, vaid pigem kui seiklust. Parek on ideaalne eeskuju mõistmaks, kuidas kõikide raskuste puhul saab jääda inimeseks. See on lugu inimese olemusest ja kirest elada, elada ausalt. Sealjuures Lagle ei väsi kordamast oma ema tarkust: «Pole vahet, kus sa elad, peaasi, et sa inimeseks jääd».

Filmi režissöörid on Jaan Kolberg ja Meelika Lehola, operaatorid Jaan Kolberg, Meelika Lehola, Arvid Tampu, Jaan Tristan Kolberg, helirežissöör Jaan Tristan Kolberg, produtsent Jaan Kolberg. Filmi on tootnud Studio Navona.

Filmi valmimist on toetanud Postimees, Eesti Kultuurkapital, Tallinna linn, Eesti Vabariigi Justiitsministeerium ja Eesti Vabariigi Siseministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles