Hittmuusikal «West Side Story» on esmakordselt Eestis laval kahes keeles

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 7. veeburaril toimus Estonia teatri laval mais esietenduva kultusmuusikali «West Side Story» esmaesitlus. Leonard Bernsteini tähtteose seab lavale Eesti publikule tuttav Georg Malvius. Rahvusooperi lavastuse teeb eriliseks see, et esmakordselt Eestis on võimalik muusikali vaadata ja kuulata nii eesti kui ka inglise keeles.

Pressikonverentsil oli kohal palavalt armastatud Eesti lauljatar ning Maria osatäitja Hanna-Liina Võsa ja Tony rollis üles astuv noor talent Heldur Harry Põlda otse õpingutelt Inglismaalt. Ingliskeelseid osatäitjaid esindas Jade Davies, keda esietendusel saab näha Maria osas. Sõna tutvustuseks said ka Eestis tuntust kogunud lavastaja Georg Malvius ning Rahvusooper Estonia peadirektor Aivar Mäe. Pressikonverentsil tuli esitusele ka lavastatud muusikaline etteaste. 

Esmakordselt Eestis etendub muusikal nii eesti kui ka inglise keeles. Ingliskeelste osatäitjate leidmiseks, korraldas rahvusooper eelmise aasta veebruaris castingud nii Stockholmis kui ka Londonis. Eestikeelsete etenduste peaosalised on Hanna-Liina Võsa, Piret Krumm, Heldur Harry Põlda, Juss Haasma ja Tamar Nugis. Ingliskeelsete etenduste peaosalised on Jade Davies, Nicole Deon, Cameron Sharp, Davide Fienauri ja Jeronimas Milius.

«West Side Story» on tänapäevane «Romeo ja Julia» lugu, mis oma unustamatu muusika ja võimsa koreograafiaga muutis muusikaliteatri nägu. Lavastuses kõlavad hitid nagu «Maria», «Tonight», «Somewhere», «America» ja «I Feel Pretty». Viimati oli muusikal Estonia repertuaaris 25 aastat tagasi, aastal 1993. Toona oli lavastajaks Neeme Kuningas ning esietendus toimus Tallinna Linnahallis koostöös Eesti Muusikaakadeemia ja Tallinna Pedagoogikaülikooliga. Tänastest tuntud lauljatest olid lavastuse peaosades näiteks Ain Anger, Lauri Vasar ja Rauno Elp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles