Tallinna Talvefestival pakub vaba sissepääsuga kontserdi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pianist Irina Zahharenkova.
Pianist Irina Zahharenkova. Foto: PLMF

XII Tallinna Talvefestival toimub pealinna kaunites saalides ja kirikutes 19.–23. veebruaril. Festivali korraldaja Muusikute fond PLMF ja kunstiline juht Pille Lill rõõmustavad linnaelanikke ja külalisi traditsiooniliselt vaba sissepääsuga avakontserdiga Rootsi-Mihkli kirikus 19. veebruaril kell 15. Muusikalist elamust pakuvad sopranid Pille Lill ja Kristina Vähi, viiuldaja Kristina Kriit, trompetist Neeme Ots, akordionist Mikk Langeproon ning organist Tiia Tenno. 

Festival toob Eestisse Korea päritolu väljapaistva tenori Michael Hyokun Ha, kes esineb 21. veebruaril kell 19 Tallinna Raekojas koos Eesti särava soprani Olga Zaitsevaga.

Kontserdil kõlavad kuulsad aariad Puccini, Donizetti, Ponchielli jt loomingust. Michael Hyokun Ha viib läbi ka meistrikursuse noortele lauljatele PLMF Academia Nova huvikoolis 19.–21. veebruaril.

Tallinna Raekojas astuvad ülesse lisaks 21.02 kontserdile 20. veebruaril kell 19 flöödimängija Oksana Sinkova ja pianist Ralf Taal ning 22. veebruaril kell 19 annab soolokontserdi pianist Irina Zahharenkova.

23. veebruaril kell 16 tähistab festival Tallinna Kaarli kirikus Eesti Vabariigi sünnipäeva suurejoonelise kontserdiga «Sajaga edasi, Eesti», kus esitusele tuleb Cyrillus Kreegi «Reekviem» ja Jean Sibeliuse 7. sümfoonia Tallinna Muusikakeskkooli Sümfooniaorkesteri, RO Estonia Poistekoori ja Estonia Seltsi Segakoori koostöös. Solistina teeb kaasa tenor Oliver Kuusik ning dirigendipuldis astub ülesse Jaan Ots.

Heateoalgatusega «Tõsta pilk ja ava süda» kutsume linnarahvast kaasa, et aidata erakoole pilliõppe läbiviimiseks instrumentide soetamisel. PLMF annetab projektide heaks 25% oma festivali piletitulust ning võimalus on annetada kõigil: MTÜ Muusikute täiendõppe keskus, EE037700771003227591, AS LHV Pank, märgusõnaga «Tõsta pilk ja ava süda».

Alates 2006. aastast on festivali raames kogutud raha Käo puuetega laste keskusele muusikaterapeutide koolitamiseks ja pillide ostmiseks, MTÜ-le Nirk igapäevaste sõidukulude katteks, Saaremaa lastele muusikainstrumente ostmiseks ning Eesti tippinterpreetidele kvaliteetsete instrumentide soetamiseks. 2017. aastal toetasime Tallinna ja Harjumaa Lasterikaste Perede Liitu kaubiku ostmisel igapäevaseks toidu transpordiks ning 2018. aastal aitasime üheskoos Vanalinna Muusikakooli, et võimaldada erivajadustega lastele senisest rohkem tugiisikute poolt toetatud muusikaõpet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles