Lahkunud on The Prodigy solist (3)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Flint.
Keith Flint. Foto: Torben Christensen/AFP/Scanpix

The Guardian teatab, et 49 aasta vanuses on lahkunud legendaarse techno-ansambli solist Keith Flint. Tema surnukeha leidsid esmaspäeva, 4. märtsi hommikul tema Essexi kodust politseinikud. Ansambli Instagrami leheküljel on leinavad bändikaaslased vihjanud, et suure tõenäosega oli tegu enesetapuga.

2006. aastal esines Flint The Prodigy koosseisus Saku Suurhallis, 2016. aastal Õllesummeril ning 2018. aasta suvel Pärnus Weekend festivalil.

The Prodigy on olnud juba pea kolm aastakümmet maailma tantsumuusika teerajaja ja kultusbänd. 1990. aastate alguses Essexis alguse saanud grupi edu tuli kohe esimese albumiga «Experience» (1992), mis müüs end kiiresti täis plaatinanormi. Albumilt pärinevad singlid «Charly», «Everybody in the Place», «Fire» / «Jericho», «Out of Space» tõusid kõik Briti singlitabeli 12 parema hulka. 1994. aastal ilmunud albumi «Music for the Jilted Generation» võtsid kriitikud vastu suhteliselt leigelt, kuid müügiedu oli suurepärane – album kerkis Briti tabelis kõrgeimale positsioonile ning esikümnesse paljudes riikides, muuhulgas Austraalias ja Uus-Meremaal. Sellelt albumilt said oma põlvkonda defineerivateks rahvusvahelisteks hittideks «No Good (Start the Dance)», «Voodoo People» ja «Poison».

Suurim läbilöök saabus The Prodigy jaoks 1997. aastal ilmunud albumiga «The Fat of the Land», mis vallutas müügitabelite esikohad nii Suurbritannias kui ka USAs. Albumi hittsinglid «Firestarter», «Breathe» ja «Smack My Bitch Up» mõjusid toona kui sõõm värsket õhku ja mõjuvad väga aktuaalsetena ka täna.

Prodigyt on tituleeritud kui ravemuusika ristiisa («godfather of rave»). Koos ansamblitega the Chemical Brothers ja Fatboy Slim loetakse The Prodigyt ka big beat žanri pioneerideks. The Prodigy on võitnud hulgaliselt auhindu, muuhulgas kaks Brit Awardsi, kolm MTV Video Music Awardsi, kaks Kerrang! Awardsi, viis MTV Europe Music Awardsi.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles