Ansambel Nagy Bögö alustab kontserdituuri

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagy Bögö.
Nagy Bögö. Foto: Kerttu Kruusla

Noor folkansambel Nagy Bögö avaldas esmaspäeval, 4. märtsil debüütalbumi «Kõik, mis torupillist» ning alustab 7. märtsil kontserdituuri Viljandist.

Värskel albumil on kokku kuus lugu, millest enamik on bändiliikmete omalooming. Vaid «Torupilli-Jussi lugu nr 19», millele valmis veebruari lõpus ka muusikavideo, pole Nagy Bögö enda kirjutatud – tegu on pärimusviisiga Hiiumaalt. Bändi omaloomingu tugipostideks ongi pärimus ja traditsioonid, inspiratsiooniallikateks loodus, kodu ja sõprus. Kuna pool bändiliikmetest on muusikat õppinud ka välismaal – Ungaris ja Bulgaarias – on lugudes tunda ka võõramaiseid mõjutusi.

Bändi kitarristi Jaan-Eerik Aardami sõnul kirjutavad bändile muusikat pea kõik bändiliikmed, igaüks veidi isemoodi. Kuna bändis on instrumente palju, saab nendega teha ka mitmeid põnevaid kombinatsioone. «Täielik ahhaa-efekt oli meie jaoks kuulda koos kõlamas eesti torupilli ja sopransaksofoni!», ütleb Jaan-Eerik.

Juba sellest nädalast tuuritab Nagy Bögö mööda Eestit. Lisaks uuele muusikale võetakse Viljandi, Tartu ja Tallinna kontsertidele kaasa ka põnevad visuaalid. Nagy Bögö «Kõik, mis torupillist» kontserdid toimuvad:

07.03. kell 20 Viljandi Pärimusmuusika Ait

08.03. kell 21 Tartu Genialistide Klubi

14.03. kell 21 Tallinn, Von Krahl

16.03. kell 19 Kuressaare Linnateater

21.03. kell 18 Pärnu, Sütevaka salongiõhtu, tasuta

Albumit «Kõik, mis torupillist» saab kuulata siin: https://spoti.fi/2XzKuhu

Nagy Bögösse kuuluvad Karolin Übner torupillidel, Katariina Tirmaste flöödil ja viiulil, Martin Vill sopransaksofonil ja torupillidel, Jaan-Eerik Aardam kitarril, Mart Nõmm kontrabassil ja Kevin Lilleleht löökriistadel.

Nagy Bögö debüütalbum «Kõik, mis torupillist».
Nagy Bögö debüütalbum «Kõik, mis torupillist». Foto: plaat
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles