Vanemuises esietendub Puccini «Madama Butterfly»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madama Butterfly (Hiromi Omura) ja Pinkerton (Rafal Bartminski).
Madama Butterfly (Hiromi Omura) ja Pinkerton (Rafal Bartminski). Foto: Maris Savik

Sel laupäeval, 16. märtsil kell 19 esietendub Vanemuise väikeses majas Giacomo Puccini ooper «Madama Butterfly», mille lavastaja on Robert Annus (Eesti Draamateater).

Puccini üks kaunimaid oopereid, «Madama Butterfly», esietendus 17. veebruaril 1904. aastal Milano La Scala teatris. Nagasaki lähedal väikeses majakeses abielluvad Ameerika mereväe leitnant Pinkerton ja geiša Chōchō-san, hüüdnimega Butterfly. Pinkerton heidab nalja iidsete jaapani kommete üle, mille kohaselt sõlmitakse abielu üheksasaja üheksakümne üheksaks aastaks. Kuigi Butterfly talle meeldib, on mehel plaanis kodumaal uus naine võtta ja end ameeriklannaga siduda. Butterflyle aga on mees kogu tema maailm…

Vanemuise lavastuses laulab nimiosa Hiromi Omura Jaapanist. Butterflyd võib pidada Hiromi signatuurrolliks, sest ta on seda laulnud alates 2004. aastast kuulsates ooperiteatrites üle maailma. Robert Annus: «Madama Butterfly» on minu esimene suur ooperilavastus ning olen väga tänulik võimaluse eest töötada maailmanimedega. Selle lavastuse lähtekoht ja lõppsiht on muusika ja meie meeskonna teekond esietenduseni on olnud väga inspireeriv.

Muusikajuht ja dirigent Paul Mägi, dirigendid Taavi Kull ja Martin Sildos, kunstnik Maarja Meeru, valguskunstnik Margus Vaigur (Teater Endla), koreograaf Marika Aidla. Osades: Hiromi Omura (Jaapan/Prantsusmaa), Aleksandra Kovalevich (Ooperiteater Helikon, Moskva) või Karmen Puis, Rafal Bartminski (Poola), Janis Apeinis (Läti RO) või Tamar Nugis, Rasmus Kull, Jaan Willem Sibul, Märt Jakobson, Simo Breede, Anu-Mari Uuspõld jt.

Kaasa teevad Vanemuise sümfooniaorkester ja ooperikoor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles