Juhan Kuusi Dokfoto Keskuses Telliskivis avatakse täna näitus «JAZZKAAR 30»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poogie Bell Band
Poogie Bell Band Foto: Sven Tupits

12. aprillil kell 17 toimub Telliskivi Loomelinnakus Juhan Kuusi Dokfoto Keskuses fotonäituse avamine, kus saab näha läbi aastakümnete Jazzkaare festivali esinejatest tehtud fotosid. Näitusel on üleval üheksa fotograafi pildid. Näitus jääb avatuks kuni 5. maini.

Aastate jooksul on Jazzkaare fotograafide meeskond jäädvustanud väärtuslikke hetki jazziajaloost Eestis. Jazzkaare 30. sünnipäevale pühendatud näitus on kummardus kontsertfotograafiale ning sinna on valitud eredamad hetked festivali ajaloost.

Näituse kuraatori ning ühe autori Sven Tupisa jaoks on jazzi pildistamine tunnetuslik küsimus, mis annab võimaluse pildistada emotsiooni, seisundit. «Pikk paus on väga hea, loen põhimõtteliselt takte kaasa ja tean, mis järgmisel hetkel juhtub. Oluline on lasta end muusikal kanda. Siis saab ka muusika pildile,» muljetab fotograaf Sven Tupits.

Lisaks Sven Tupitsale näeb näitusel ka fotosid, mille autoriteks on Rene Jakobson, Kaupo Kikkas, Liis Reiman, Siiri Padar, Marko Kivimäe, Raul Ollo, Jaanus Heinla ja Harri Rospu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles