Piip ja Tuut viib tänavu juba kolmanda lavastuse välismaale

Kultuuritoimetus
Copy
Lavastus «Piip ja Tuut kontserdil».
Lavastus «Piip ja Tuut kontserdil». Foto: Meeli Küttim

Sel aastal viib Piip ja Tuut Teater välismaale juba kolmanda lavastuse. Seekordne festivalikutse viib taas Hiina, rahvusvahelisele vabaõhufestivalile Pekingis, mil toimub 1.-5. mail.

Märtsis väisati lavastusega «Cabret Siberia» Espoo Linnateatrit Soomes, kus mängiti täissaalidele kaks etendust. Soome publiku vastukaja oli meeliülendav: «Cabaret Siberia tasemele sarnast etendust näeb harva. Äärmiselt naljakas, kuid lõpuks lahkud etenduselt silmad pisarais. Oskuslikult teostatud, puudutav, raju ja meisterlik. Sellel näitlejapaaril on võrratu dünaamika. Eestis leidub väga andekaid näitekirjanikke, lavastajaid, näitlejaid ja produtsente ka väiketeatrites. Laval sai näha tõeliselt suurt kunsti. Müts maha naabermaa teatrikunsti ees.»

Aprillis naasti lavastusega «Piip ja Tuut Hamlet» Kingfestivalilt Velikij Novgorodist, Venemaalt. Pärast esimest etendust Venemaal, Rostov Doni ääres, kirjutas Julia Bõkova oma blogis: «Klouniduett Piip ja Tuut jutustasid kolme tunniga Hamleti ära ja nii, et mina, kes ma inglise keelt ei mõista, naersin pisarateni. Need talendid on Eesti visiitkaardiks. Braavo-braavo!»

Mais osaletakse rahvusvahelisel teatrifoorumil Leedus, mida korraldab Alytuse Linnateater. Foorumi keskmes on noorele vaatajale suunatud teatri hetkeseis Baltimaades ja tuleviku kaardistamine. Piip ja Tuut Teater jagab kogemusi, kuidas luua lavastusi peredele, kus vaatajateks on eri vanuses lapsed ja täiskasvanud.

Juunis ootab ees ühine lavastusprojekt teatrikooliga The Commedia School Kopenhaagenist. Kahte etendust «Piip ja Tuut@The Clown´s Show» näeb Tallinna Vanalinna Päevadel Taani Kuninga Aia Amfiteatris 31. mail ja 2. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles