Itaalia stoner metal trio Ufomammut esineb sel sügisel Tallinnas

Kultuuritoimetus
Copy
Ufomammut.
Ufomammut. Foto: promo

Sel aastal tähistab Itaalia stoner metal bänd oma 20. juubelit ja suur juubelipidustus lojaalsete eesti fännide seltsis leiab aset 9. oktoobril Von Krahlis.

1999. aasta talvel Itaalias kokku tulnud trio esmaseks ajendiks oli peletada igavust, mis sündmustevaeses väikelinnas elamisega kaasneb. Peagi sai nende visiooniks aga omaloomingu tutvustamine laiale maailmale.

Aktiivsete tegevusaastate tulemusena on Ufomammutil välja tulnud kaheksa täispikka stuudioalbumit. Iga albumiga on leitud üha kindlam muusikaline suund. Bändi stiili iseloomustavaks karakteriks on rasketele kitarririffidele toetuvad muusikapalad, mida rikastavad lõrisevad vokaalid ja kõhedusttekitavad heliefektid.

Seitsmes kauamängiv «Ecate», mis nägi ilmavalgust 2015. aastal ja märgib tõelist läbimurrangut bändi arengus, viies kompositsiooni ja lugude struktuuri täiesti uuele tasemele. Nende kõige uuem album, 2017. aasta sügisel ilmunud «8» on kaheksaks osaks jaotatud terviklik stuudiosalvestus, mille terve bänd mängis sisse ühe võttega. Pärast viimase plaadi ilmumist otsustasid mehed võtta ette suursuguse Euroopa tuuri, mille raames tähistada juubelit koos andunud fännidega üle kogu Maa.

Kontserdikorraldaja Urban Culture Entertainmenti esindaja Tanya Koreniku sõnul pole Ufomammut ja terve mõistus kunagi käsikäes käinud. «See bänd kompab nii doom metal'i, psühhedeelse muusika, proge kui eksperimentalismi piire. Nende album «Idolum» on minu arvates eriti võimas. Mul on hea meel, et nad leidsid oma juubelituuril aega esineda ka Tallinnas.»

Tõeline kontsertelamus on garanteeritud, sest sünget helipilti täiendavad Ufomammuti live-show'del hüpnotiseerivad ning kohati ka psühhedeelsed visuaalid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles