Rahvuskultuuri Fondi elutööpreemiad said Lember-Bogatkina, Pärtelpoeg ja Rääts

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Rahvuskultuuri Fond (ERKF) andis üle tänavused elutööpreemiad, millega pärjati kunstnik Valli Lember-Bogatkinat, sisearhitekt Leila Pärtelpoega ja helilooja Jaan Räätsa.

Elutöö tänuauhinnad koos 3500 euro suuruse stipendiumiga anti üle täna õhtul Tallinnas Mustpeade majas toimunud pidulikul sponsorite ja stipendiaatide austamiskontserdil.

Kokku maksab ERKF 2012. aastal stipendiume ja toetusi väärtuses 133 723 eurot ja 63 senti. Fondi nõukogu esimehe Eri Klasi sõnul laekus ERKFi kahekümne teiseks stipendiumide ja toetuste jagamiseks 468 taotlust summas 454 137 eurot ja 47 senti.

Nõukogu rahuldas 213 taotlust summas 114 411 eurot ja 88 senti. «Stipendiume loome- ja teadustööks anti 83 isikule, stipendiume õpinguteks ja täiendõppeks 117 isikule ning toetati 17 kultuuriprojekti,» kommenteeris Klas. Stipendiume jagati seekord 121 allfondist.

Sinebrychoff Eesti fondi kultuuriaasta parima debüüdi stipendiumi saab helilooja Sven Sosnitski eduka esinemise eest rahvusvahelisel heliloojate rostrumil Viinis, kus tema teos «Solara» tuli kolmandale kohale alla 30-aastaste heliloojate kategoorias.

«Tänu lahketele annetajatele on Eesti Rahvuskultuuri Fond oma 20 aastase tegevusaja jooksul stipendiumideks ja toetusteks eraldanud juba üle 3,8 miljoni euro,» märkis Klas.

Kahekümne teise jagamise tulemustega saab tutvuda sihtasutuse koduleheküljel www.erkf.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles