Emajõe Suveteater toob lavale Silvia Rannamaa «Kadri»

Kultuuritoimetus
Copy
Emajõe Suveteater toob lavale Silvia Rannamaa «Kadri».
Emajõe Suveteater toob lavale Silvia Rannamaa «Kadri». Foto: Emajõe Suveteater

Laupäeval, 27. juulil esietendub Emajõe Suveteatris muusikaline suvelavastus «Kadri», mis tähistab Silvia Rannamaa ajatu väärtusega, paljusid põlvkondi liigutanud noortejutustuse esmailmumise 60. aastapäeva.

«Kadri» etendub Emajõe Suveteatri uues mängukohas Tartus, Staadioni tänav 48, 1878. aastal ehitatud ajaloolise hoonekompleksi pargis. «Kadri» lavastab Andres Dvinjaninov, kes on lavale toonud kümneid menukaid laste- ja noortelavastusi ning muusikale.

Emajõe Suveteatri lavastuses otsib teismeline Kadri väljapääsu alaväärsusest, kiusamisest, kehvadest oludest ning igatseb oma kaotatud vanemate armastust ja hoolitsust. «Kadri» on imeline lugu eneseleidmisest, muutumisest inetust pardipojast unistuste luigeks. Meie soov on näidata Kadrit tema ajas ja ruumis, stalinismijärgses Nõukogude Eestis – kuid samavõrra või isegi rohkem näidata teda ka ajastuüleses universaalses teismelisemõõtmes, sest just see viimane on pannud «Kadri» püsima noorte lugemislaual aastakümneid.

«Kadri» on dramatiseerinud ja suvelava jaoks kohandanud tunnustatud lastekirjanik ja stsenarist Aidi Vallik. Kõige enam on Vallik tuntust kogunud Anni-lugude autorina.

Lavastuse kunstnik on tänavune teatriauhindade kunstnikupreemia laureaat Arthur Arula, Aidi Valliku laulutekstid on viisistanud Toomas Lunge ja liikumise seadnud Heili Lindepuu (Tallinna Tantsuteater).

Mängivad Leila Säälik, Marika Barabanštšikova (Vanemuine), Külliki Saldre (Vanemuine), Riho Kütsar (Vanemuine), Ella Cecilia Claesson, Robin Haga, Laure Kiivit, Marie Kiivit, Emily Susanna Knotts, Mairo Libba, Hella Niitra, Maarja-Liis Nurja, Karl Kristjan Puusepp, Sandra Reigo, Stella Seim, Kärt Tõnissaar, Maaria Õun.

Esietendus 27. juulil, etendused 1., 2., 3., 4., 8., 10., 11., 14., 15., 16., 17. ja 18. augustil 2019 kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles