Muuseumihariduse infopäeval ootab ERMis õpetajaid mitukümmend muuseumit

Kultuuritoimetus
Copy
Tartu ülikooli muuseum.
Tartu ülikooli muuseum. Foto: Sille Annuk

Neljapäeval 22. augustil toimub Eesti Rahva Muuseumis infopäev, kus 30 muuseumit ja külastuskeskust tutvustavad õpetajatele ja koolijuhtidele oma selleaastaseid haridusprogramme ning õpitube. Üritus toimub ERMi silla-alal ja Hurda saalis (A-sissepääs).

„Muuseumites on hoiul rikkalik pärand, siin on meie aja-, kultuuri- ja looduslugu esitatud pildiliselt ja käegakatsutavalt. Siinne õpe toetab ja täiendab kooliprogrammi ning võiks olla õppetöö loomulik osa. Näeme iga päev, kuidas lastel hakkavad silmad särama, kui nad märkavad mõnd õpikust tuttavat eset originaalkujul,“ rääkis ERMi hariduskeskuse juhataja Kaari Siemer.

Infopäeva avab kell 11 Keeleinspektsiooni peadirektor ja kirjanik Ilmar Tomusk, kelle ettekanne „Eesti keel – emakeel ja riigikeel“ juhib kuulajad läbi inimkeele ja meie emakeele sünniloo. On ju 2019. aasta kuulutatud eesti keele aastaks, et tähistada selle mainimist riigikeelena sada aastat tagasi. Pärast ettekannet algab mess ning iga muuseum loosib välja tasuta programmi/külastuse ühele klassile. Pärastlõunal saavad kõik huvilised tasuta tutvuda ERMi näitustega.

Infopäeval osalevad muuseumid üle Eesti. Lisaks ERMile Tallinna Linnamuuseum, Tartu Linnamuuseum, Sibulatee muuseumid, Palamuse Muuseum, Narva Muuseum, Eesti Meremuuseum, Eesti Kunstimuuseum, Eesti Tervishoiumuuseum, Tartu Ülikooli muuseum, Jääaja Keskus, Eesti Põllumajandusmuuseum, Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum, Ida-Viru Seiklusmaa, Teater Vanemuine, Karilatsi Vabaõhumuuseum, Rahvusarhiiv, Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed, Tartu Ülikooli Teaduskool, Tartu Kunstimuuseum, Eesti Trüki- ja Paberimuuseum, Eesti Ajaloomuuseum, Eesti Maanteemuuseum, Tartu Loodusmaja, Tartu Mänguasjamuuseum, Okupatsioonide ja Vabaduse Muuseum Vabamu, Tallinna Teletorn, Pokumaa ning Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit.

Osalemine on tasuta ning oodatud on kõik haridustöötajad. Registreerumistähtaeg on 19. august. Päeva täpsema programmi leiab ERMi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles