Põhja Konn avaldas uue video

Kultuuritoimetus
Copy
Ansambli Põhja Konn kontsert Viljandi lossimägedes.
Ansambli Põhja Konn kontsert Viljandi lossimägedes. Foto: Silver Tõnisson

Rokkansambel Põhja Konn avaldas video loost «Põhja Konn», mis pärineb nende esimeselt kauamängivalt «Põhja Konn». Video on helis ja pildis üles võetud Viljandi lossimägedes 7. juunil, mil Põhja Konn andis viimase täispika kontserdi oma duubelvinüüli kavaga. Bänd üllitab uue kauamängiva selle aasta novembris, esimene singel «Üksi olemise hurmav õõv» jõuab avalikkuseni mõne nädala jooksul.

«Bändi Põhja Konn laul «Põhja Konn» pärineb meie albumilt «Põhja Konn»ja annab, nagu pealkirjastki välja lugeda võib, päris hästi kätte selle tunnetuse, millega panime kirja esikplaadi lood. Väga rõõmustav on avaldada väikse tagasivaatena eelmisele albumile just see lugu ning veel toredam on teha seda teades, et peagi ilmub meie uus singel järgmiselt kauamängivalt,» kommenteerib videot loo autor ning Põhja Konna laulja ja klahvpillimängija Valter Soosalu.

Video filmisid Tauno Uibo, Aivo Rannik, Taivo Soobard, Marleen Vitsut, Siimar Kivisild, Mart Leib, Siim Saar ja Martin Kosseson; pildi monteeris kokku Aigar Vals. Pärast kontserti naasis ansambel proovi- ja salvestusruumidesse, et kirjutada ja talletada looming uue kauamängiva jaoks.

Põhja Konna teine kauamängiv sünnib koostöös Vox Clamantise ning Estonian Cello Ensemble’iga. Lisaks liituvad bändiga laulja Mikk Dede, löökpillimängija Lauri Metsvahi ning üheks looks ka helilooja Erkki-Sven Tüür, sõnade kirjutajana lööb kaasa Genka. Plaadile jõuavad lisaks bändi omaloomingule ka seaded Erkki-Sven Tüüri kollektiivi In Spe teostest "Uus ja vana", "Päikesevene", "Antidolorosum", "Isamaa" ning "Igavik" ja koorilauludest „Taandujad“ ning „Väike eestimaine laul“. Albumile jõudvate Erkki-Sven Tüüri laulude sõnade autoriteks on Juhan Liiv, Artur Alliksaar, Hando Runnel, Doris Kareva, Peep Ilmet ning Leelo Tungal. Albumit esitletakse 27. detsembril Alexela Kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles