Etnokulp 2019 võitjad on selgunud

Kultuuritoimetus
Copy
Puuluup.
Puuluup. Foto: Mihkel Maripuu

Viljandi Pärimusmuusika Aidas toimunud galal jagati parimatele etnomuusikutele tänavu üheteistkümnendat korda kätte Etnokulbid. Enim kulpe võitis julge, värske ja hea energiaga Black Bread Gone Mad albumiga «Ayibobo», kokku kolmes kategoorias. Rahvahääletusel sai Black Bread Gone Mad  nii aasta albumi, parima uusfolkartisti kui ka aasta debüütalbumi kulbi.

Eheda pärimusmuusika kulbi viis seekord koju Juhan Uppin, aasta artisti kategooria vääriliseks hääletas rahvas Puuluubi. Puuluup sai kulbi ka aasta loo eest muusikapalaga «Kaseked». Parima muusiku Etnokulbi võitjaks osutus Sander Mölder.

Eesti Pärimusmuusika Keskuse erikulbi andis keskuse juhataja Tarmo Noormaa tänapäeva pärimusmuusika taaskasutuse eest hoolitsejale ja pärimusmuusika nurgakivina seisvale kirjandusmuuseumi vanemteadurile Janika Orasele. Raadio 2 pidas enda kulbi vääriliseks aga aasta jooksul enim Raadio 2 eetris mängitud lugu Rehepecksi «Rihma».

2 nädalat väldanud rahvahääletusel osales rekordarv hääletajaid, kui oma hääle andis 3153 pärimusmuusikafänni, kes said valida soovitatud kandidaatide seast või pakkuda välja oma lemmiku. Etnokulbid andsid õnnelikele võitjatele kätte 100. hooaega tähistava Ugala teatri näitlejad ja töötajad.

Etnokulp 2019 võitjad:

Ehe pärimusmuusika: Juhan Uppin, «Päkarauakannel»

Aasta uusfolk artist: Black Bread Gone Mad, «Ayibobo»

Aasta debüütalbum: Black Bread Gone Mad, «Ayibobo»

Aasta lugu: Puuluup, «Kasekesed»

Aasta album: Black Bread Gone Mad, «Ayibobo»

Aasta artist: Puuluup

Aasta muusik:  Sander Mölder

Eesti Pärimusmuusika Keskuse erikulp: Janika Oras

Raadio 2 erikulp: Rehepecks, «Rihma»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles