Lang: kultuuriaasta tõelist tähtsust näeme mõne aasta pärast

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 kultuuriaasta lõpetamine.
Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 kultuuriaasta lõpetamine. Foto: Viktor Burkivski

Kultuuriminister Rein Langi hinnangul oli lõppenud kultuuriaasta Tallinn 2011 väga sisukas, kuid selle tõelist tähtsust saame hinnata alle mõne aasta pärast.

Kultuuripealinna aasta vältel tehti uskumatuid asju ning kogu tervik oli hea, vahendas ERRi uudisteportaal minister Langi sõnu intervjuus raadiouudistele.

«Kuigi see mereäärsete lugude teema ei jäänud nii väga domineerima, sest ikkagi kunstnikud surusid oma asjad peale ja seda ühtset läbivat joont mina ei tajunud, siis üksikult võttes olid projektid ikkagi väga vahvad,» selgitas ta.

Kõige parem on kultuuriaasta juures ministri arvates aga see, et kogu aasta jooksul sõlmisid eesti kultuuritegelased palju rahvusvahelisi kontakte ja sidemeid. «Selles mõttes me suudame tegelikult hinnata kultuuriaasta tähtsust alles umbes kolme-viie aasta pärast, sest nendest kontaktidest hakkavad nüüd tekkima kõikvõimalikud ühisproduktsioonid, ühisprojektid, ühislooming,» ütles Lang ja kinnitas, et kultuurisündmused ei jää ka järgmisel aastal rahata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles