Lutsepp soovib etendusi, milles oleks nii vaimu kui jõudu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Lutsepp
Ain Lutsepp Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Teatriliidu esimees Ain Lutsepp tõi möödunud aastat kokku võttes uue ja ootamatuna esile kultuuripealinna raames toimunud avanemised, samuti oli ta rahul Eesti teatri nö üle piiride minemisega ehk välisriikidega kahasse tehtud projektidega. Uuelt aastalt soovib ta sisukaid etendusi.

«Üllatab, et vaatamata keerulistele aegadele jätkub teatrisse publikut nii suvel kui talvel,» ütles Lutsepp.

«Uus ja ootamatu oli kultuuripealinna raames toimunu,» sõnas Lutsepp. Veel tõi ta esile välissuhtlust nii Põhuteatris, NO-s, Von Krahlis, Theatrumis kui Nuku- ja Noorsooteatris. Samuti ilmestasid üle piiride teatrit Sebastian Nüblingi lavastus NO-s ning Viljandi kultuuriakadeemia «12 Karamazovit» Kristian Smedsi lavastuses. Tema sõnul oli selles palju uusi põnevaid avanemisi.

Uuelt aastalt soovis teatriliidu juht, et teatritöötajate palk jõuaks riigi keskmisele tasemele ja et AITA ehk arvestusliku inimtööaasta põhine rahastamine saaks etendusasutuste rahastamisel seadustatud. «Praegu on selleks sobiv aeg, et luua arenguks kindlad alused,» ütles Lutsepp.

«Mu soov oleks, et vähem oleks arvajaid ja rohkem teadjaid-mõtestajaid-väärtustajaid. Et usaldataks kogemust ning osataks hinnata uut, mis ei piirdu ainult üllatusvõluga. Et dialoog kestaks ja jätkuks kannatlikkust ja sallivust,» rääkis ta.

«Ja mis peamine, et oleks etendusi, milles oleks nii vaimu kui jõudu,» lõpetas Lutsepp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles