Lõppenud aasta tõi rahvusooper Estoniale selle sajandi publikurekordi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooper Estonia.
Rahvusooper Estonia. Foto: Toomas Huik / Postimees

2011. aasta oli rahvusooperile viimaste aastakümnete edukaim, lüües käesoleva sajandi publikurekordid – Estonia etendusi ja kontserte külastas kokku ligi 160 000 inimest.

Etendusi ja kontserte anti kokku 395 (2009 – 353; 2010 – 369; eelnenud 9 aastat keskmiselt 319 aastas). Etenduste keskmine täituvus statsionaaris tõusis 83 protsendini (2009 – 71 protsenti; 2010 – 72 protsenti; eelnenud 9 aastat keskmiselt 74 protsenti).

«Mul on südamest hea meel, et majanduslikult keerukal ajal - või ehk just selle kiuste - ei ole publik teatriskäimisest loobunud,» ütles teatrijuht Aivar Mäe. «Hindu pole me viimase kolme aasta jooksul tõstnud. Edu on aidanud tuua kõikide estoonlaste ühine töö – lavastuste valik, tasemel etendused, olusid arvestav planeerimine ja sihipärane turundus. Tänan publikut ja teatri töötajaid suurepärase ühise aasta eest!»

Suure publikumenu poolest on aasta jooksul silma paistnud ooperid «Parsifal», «Boheem», «Carmen» ja «Manon Lescaut», balletid «Pähklipureja», «Luikede järv», «Othello. Who Cares?», «Manon» ning «Lumivalgeke ja 7 pöialpoissi», operett «Silva» ja lastelavastused «Pipi Pikksukk» ning «Mõmmi jõuluaabits».

Lisaks eesti publikule pakuti külakosti teatrisõpradele Soomes, Venemaal, Lätis, Leedus ja USA-s.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles