Uksed avab kultuuriklubi Uus Laine

Kultuuritoimetus
Copy
Kultuurilokaal Uus Laine
Kultuurilokaal Uus Laine Foto: promo

Pealinna kultuurimaastik on saamas täiendust. Saabuval reedel, 7. veebruaril, lööb aadressil Vana-Kalamaja 1 uksed valla värske klubi, seltsi- ja kultuurimaja nimega Uus Laine.

Tõnis Hiiesalu, Madis Ligema, Eerik Nõlvaku ja Helina Risti eestvedamisel on Balti jaama külje alla loodud paik, kus lisaks kontsertidele ja pidudele hakkavad toimuma ka loengud, väitlused, filmiõhtud ja viktoriinid.

Et hoida Uue Laine programmi võimalikult mitmekesisena, kureerivad seda igal kuul erinevad inimesed. Avakuu programmi eest vastutab kunagise pop-up-klubi Välk tandem Madis Ligema ja Tõnis Hiiesalu. Nende valikutega saab end kurssi viia juba sel reedel toimuval avagalal, kus esimeste artistidena õnnistavad Uue Laine lavalauad sisse Vaiko Eplik ja ansambel Robirohi.

Vaiko Eplik pikka tutvustust ei vaja. Pea kaks kümnendit aktiivselt muusikat loonud mees on kaasa löönud ansamblites Claire’s Birthday, Ruffus, Koer ja Mammut, ent teinud väga edukat karjääri ka sooloartistina. Tema sulest on pärit paar tuhat laulu, millest paljud on saanud ka auhinnatud. Hiljuti valis Raadio 2 pala «Soorebased» möödunud kümnendi parimaks Eesti looks.

Ansambel Robirohi on tõeline pärl rahvamuusika spetsialistidele. Tegemist on alates 1995. aastast tegutseva viieliikmelise kollektiiviga, kes mängib akustilistel keelpillidel traditsioonilist ja meloodilist bluegrass’i ehk akustilist kantrit. Nende repertuaarist leiab nii hulgaliselt gospellaule kui ka rahvalikke palu. Laulude vahele pajatavad muusikud endist, oma tegemistest ja kogemistest.

Enne ja pärast live-etteasteid teevad DJ-puldis muusikalisi valikuid Madis Aesma, Bertil Tüvi ja Ott Kelpman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles