ERR: kinokülastajate arv tõusis teist aastat järjest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forum Cinemas kinosaal.
Forum Cinemas kinosaal. Foto: Jarek Jõepera / SL Õhtuleht

Hollywoodile oli lõppenud aasta kinokülastuste mõttes väga kehv, seevastu Eestis läks juba teist aastat kinokülastuste arv tõusujoones.

Eesti suurima kinoketi AS Forum Cinemas levijuht Lauri Kaare usub, et põhjust tasub otsida ka kvaliteedist – erinevalt meist hakkavad ameeriklased ära väsima 3Dst ja selles on süüdi kinostuudiote ahnus, kuna «Avatari» pöörastest vaatajanumbritest innustudes paisati välja väga palju madala kvaliteediga 3D-filme, vahendab ERR Uudised.

Seevastu Eestis on kinokülastuste arv viimastel aastatel just kasvanud ning näiteks Forum Cinemas Tallinna kobarkino külastajate hulk ületas mullu teist aastat järjest miljoni piiri.

«Eesti vaataja armastab oma lapsi ja eesti vaataja armastab näha dubleeritud multikaid,» kommenteeris AS Forum Cinemas levijuht Lauri Kaare, kelle sõnul olid 2011. aasta viiest kõige vaadatumast filmist kohad kaks kuni viis kõik joonisfilmid ning kõik viis filmi olid ka 3Ds.

Aasta vaadatuima filmina troonis Eestis esikohal «Kariibi mere piraatide» värskeim osa, kodumaine «Lotte ja kuukivi saladus» jäi napilt esiviisikust välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles