Viljandi komöödiafilmide festival WILKOM lükkub edasi

Kultuuritoimetus
Copy
Wilkom festivali avamine
Wilkom festivali avamine Foto: Andres Oja

Algselt 2. – 5. aprillile kavandatud Viljandi komöödiafilmide festivali WILKOM tuleb koroonaviiruse puhangu tagajärjel kerkinud takistuste tõttu edasi lükata ning eeldatavalt toimub festival Viljandis septembrikuus. Festivali korraldajad analüüsisid kujunenud olukorda 11. märtsi õhtul ning jõudsid arusaamisele, et viiruse levikuga seotud korralduslikele takistustele ei ole võimalik lähiajal lahendust leida.

«Inimeste tervise hoidmine on väga tähtis ning peame õigeks Vabariigi valitsuse ja Terviseameti soovitusi järgida. Lisaks on juba praeguseks on selge, et mitmed programmi valitud uute filmidega võib koroonaviiruse levikust tingituna probleeme tekkida. Samuti on ette näha viiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud abinõude karmistamist. Sellega on kasvanud risk, et aprilli alguseks on Eestis avalike sündmuste korraldamine täielikult peatatud,» ütles festivali peakorraldaja Ando Kiviberg. «Kõike seda arvesse võttes otsustasime, et lükkame festivali käesoleva aasta septembrikuusse ja see toimub plaanitud mahus.»

III Viljandi komöödiafilmide festival WILKOM pidi toimuma 2. – 5. aprillini ning käesoleval aastal on selle fookuses Hispaania komöödiafilmid ning valik tuntud filmirežissööri Pedro Almadovari loomingu lõbusamatest linateostes.

WILKOM on alates 2018. aastast Viljandis igal aastal toimuv hea tuju festival mille keskmes on kõrge kunstilise tasemega komöödiafilmid. 2019. aastal oli WILKOM pühendatud prantsuse komöödiafilmi traditsioonidele ning eelkõige armastatud koomiku Pierre Richard’i loomingule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles