Kinnitati muinsuskaitseameti peadirektor

Kultuuritoimetus
Copy
Muinsuskaitseameti peadirektor Siim Raie.
Muinsuskaitseameti peadirektor Siim Raie. Foto: Marko Saarm

Muinsuskaitseameti peadirektori ametis jätkab tööd Siim Raie, kes läbis edukalt riigikantselei tippjuhtide valikukomisjoni korraldatud avaliku konkursi. Esimest korda valiti Raie sellesse ametisse 2015. aastal.

«Kultuuripärandi puhul on põhiküsimus, mida me väärtustame. Just kultuur ja kultuuripärand teevad Eestist Eesti. Minu eesmärk on anda võimalikult paljudele inimestele võimalus osaleda pärandi määratlemisel ja selle eest hoolitsemisel, olgu see siis lähiaastate muinsuskaitsealade uute kaitsekordade tegemine või mälestiste hooldamine,» rääkis Siim Raie.

«Pärand säilib kõige paremini siis, kui ta on kasutuses. Säilitamist ja arendamist on võimalik vaadata teineteist täiendavate tegevustena ja amet saab mälestiste omanikele olla toeks nende plaanides. Nii saame ühiselt luua mitmekesisema elukeskkonna ja huvitavama elu,» lisas ta.

Siim Raie on lõpetanud muinsuskaitse ja konserveerimise magistriõppe Eesti Kunstiakadeemias, kus ta jätkab ka doktoriõpinguid. Varem on ta omandanud bakalaureusekraadi ärijuhtimise erialal. Enne esmakordselt muinsuskaitseameti peadirektori ametisse valimist 2015. aastal töötas ta Vabariigi Presidendi kantselei direktorina. Enne seda oli Siim Raie pikalt ametis Eesti Kaubandus-Tööstuskojas, 2002. aastast koja peadirektorina.

Muinsuskaitseameti ülesanne on muinsuskaitsetöö korraldamine, riikliku järelevalve teostamine mälestiste, muinsuskaitsealade ja muuseumikogude üle, samuti kultuurimälestiste registri ja muuseumide infosüsteemi pidamine ning kultuuriväärtuste väljaveo reguleerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles