Väljataga: mõne raamatukogu valik tekitab masendust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Väljataga
Märt Väljataga Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Ajakirja Vikerkaar peatoimetaja Märt Väljataga ütles, et kui vaadata näiteks, kui palju on mõnes Läänemaa raamatukogus maailmakirjanduse klassikuid nagu Thomas Mann või Lev Tolstoi ning kui palju Nora Robertsit ja Sandra Browni, tuleb masendus peale.

«Palju juttu on olnud Barbara Cartlandist, aga palju rohkem laenutatakse Nora Robertsit ja Sandra Browni, kes on umbes sama, mis ajakirjanduses Playboy, võib-olla natuke magedam,» vahendab ERR Uudised Väljataga sõnu.

«Kui see erinevus on nii suur, et 50 Sandra Browni ja kas mitte ühtegi või kaks Thomas Manni, siis tekib küll tunne, et rahvaraamatukogud ei täida neile seadusega pandud ülesannet,» lisas ta.

Kultuuriministeeriumi raamatukogunõuniku Meeli Veskuse sõnul eelistatakse väiksemas raamatukogus lugeda ajaviitekirjandust ja keegi enam ei küsigi eestikeelset ja väärt raamatut.

See ongi põhjus, miks kultuuriministeerium oma toetusrahast poole kasutamisele täpsemad tingimused tahab seada – 2012. aastaks raamatukogudele eraldatud rohkem kui 1,6 miljonist eurost tuleb pool kasutada Eestis kas auhindadele nomineeritud või võitnud teoste ja kultuuriajakirjanduse soetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles