Lang: kultuurivaldkonna investeeringud pole alati täiesti põhjendatud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang.
Rein Lang. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kultuuriminister Rein Lang ütles tänasel riigikogu istungil arupärimisele vastates, et ei pea kultuuri- ja spordivaldkonnas tehtavaid investeeringuid lõpuni põhjendatuteks.

Küsimusele «Kas teie kultuuriministrina peate investeeringute jaotamise protsessi läbipaistvaks ning põhjendatuks?» vastas Lang, et kui arupärijad peavad siin silmas kultuuri- ja spordiinvesteeringute jaotamist, pole vastus täiesti jaatav.

«Aus vastus oleks, et ega sajaprotsendiliselt ei saa seda küll läbipaistvaks ja põhjendatuks lugeda,» ütles minister. «Pigem läbipaistvaks, aga kas ka iga kord põhjendatuks, see on muidugi dilemma.»

Lang selgitas, et väga paljud investeeringud on poliitiliste kokkulepete küsimus ja kas need kokkulepped just alati ka põhjendatud on, selgub alles mõne aasta järel. «Aga me oleme seda protsessi pidevalt läbipaistvamaks ja põhjendatumaks muutnud. Ehkki alati võib öelda, et alati saab ka paremini,» rääkis minister.

«Me jätkame investeeringute jaotamise juhendite täiendamist. Eesmärk on väga lihtne: et kõik see asi oleks selgelt arusaadav ja põhjendatud,» lubas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles