Filmisaade: valitud HÕFFi pärlid sinu kodus!

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy

See on filmisaate «Hendrik Alla liikuvad pildid» 147. osa, mis on tervenisti pühendatud HÕFFile.

Reedel algab 15. Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival, mis sedapuhku toimub tervenisti veebis. Õudused poevad otse teie elutuppa!

HÕFFi programmi filmid on jaotatud kolme päeva peale. Enamiku filmide esimene seanss toimub otseedastusena, millele järgnevad reaalajas kohtumised autoritega, kellele ka vaatajatel on võimalik esitada küsimusi. Kohtumised toimuvad Facebooki otseedastusena. Filme saab vaadata nii üksikpiletiga, mida saab osta Elisa Stage'i platvormil iga filmi lehel, kui HÕFFi passiga, mis on müügil HÕFFi kodulehel. Üksikpileti hind on 4 eurot ja festivali passi hind 45 eurot. Filme saab vaadata alates nende esimesest seansist kuni esmaspäeva, 11. mai varahommikuni. Lähemalt saab sellest kõigest lugeda siit.

Kriitik Andrei Liimets on oma soovitused andnud juba siin.

  • Festivali avafilm tuleb Uus-Meremaalt, kus sellist žanri on juba mõnda aega mõnuga viljeletud: Ant Simpsoni «Tule issi juurde», kus peaosas Elijah Wood.
  • Möödunud suvel tiiru meie kinodes ära käinud Ari Asteri «Midsommar» ehk «Jaanipäev» jõuab festivalipubliku ette nn director’s cut versioonis ehk ligi kolmetunnisena. Tollane arvustus siin.
  • Mitte just õudus, aga visuaalkultuuri kindlasti tähelepanuväärne lugu on «VHYes», mis uurib ja imeteleb säbrulist pestud värvidega VHSipilti ja selle kultuurilist tähendust.
  • Ukrainast tuleb film «Võõras», mis viib mõtted nii Guillermo del Toro «Vee puudutusele» kui nõukogude ulmekirjaniku Aleksei Tolstoi romaanile «Amfiibinimene».
  • Erilist tähelepanu soovitan pöörata lühifilmiseanssidele. Miks, sellest saates!

Suur tänu vaatamast ja head ilusat jubedat nädalavahetust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles