Akadeemiline raamatukogu on taasavatud

Kultuuritoimetus
Copy
Tallinna Ülikooli Akadeemiline Raamatukogu
Tallinna Ülikooli Akadeemiline Raamatukogu Foto: Harry Liivrand

Alates sellest nädalast on taasavatud Tallinna Ülikooli Akadeemiline Raamatukogu, kuid esialgu siiski veel piiratud mahus. Lahti on  2. korruse lugemissaalid (v.a. kunstiteaduste saal), näha saab Jaan Krossi raamatute eestikeelsete esmatrükkide näitust ja Leedu kirjandusklassiku Donelaitise poeemile «Aastaajad» pühendatud rahvusvahelist köitenäitust (mõlemaid  näitusi on pikendatud 28. augustini). Raamatukogu saab külastada E–R 11–17.

Kasutada saab lugemisaalis olevaid teavikuid; hoidla ja teiste saalide raamatud tuleb ette tellida. Arvutite ning toolide arv on vähendatud. Arvuti kasutamine toimub eelregistreerimisega aadressil kojulaenutus@tlulib.ee Raamatute kontaktivabaks laenutamiseks tuleb need ette tellida e-kataloogist ESTER (tellimispunktiks valida laenutuskapp, õpikeskus või kojulaenutus) või e-posti kaudu ( kojulaenutus@tlulib.ee; lugemissaali riiulitel olevaid raamatuid on võimalik laenutada kasutades lugemissaalis olevaid iseteenindusautomaate.

Raamatuid saab tagastada 24/7 tagastusautomaati ning teadusraamatukogus ja õpikeskuses olevatesse iseteenindusautomaatidesse. Teenindajad ei võta raamatuid käest-kätte vastu. Kõik tagastatud raamatud desinfitseeritakse enne kogusse tagasi panemist.

Uudiskirjanduse näitusele füüsiliselt raamatuid välja ei panda, kuid nimestikuga saab tutvuda raamatukogu kodulehel või e-kataloogis ESTER. Uudiskirjanduse raamatutele järjekorda panemise soovi korral saata meile sellekohane kiri kojulaenutus@tlulib.ee.

Baltika kogu ning Väliseesti Kirjanduse Keskuse kohalkasutuse teavikuid saab lugemiseks tellida raamatukogu 2. korruse saali, laenutatavaid raamatuid laenutame tavapäraselt. Baltika raamatu kasutamise soovist tuleb teada anda e-posti aadressil baltika@tlulib.ee ja väliseesti raamatu kasutamiseks kojulaenutus@tlulib.ee

Teadusraamatukogus ja õpikeskuses on lugejatele kasutamiseks desinfitseerimisvahendid, kindad ja maskid. Oleme paigaldanud teeninduslettide ette kaitseklaasid ning lugemissaalide uksed on pidevalt avatud katsutavate pindade vähendamiseks. Ajalehtede ja ajakirjade lugemisel tuleb kasutada kindaid ja maski.

Raamatukoguhoidjad ei võta lugejate käest ID-kaarti ega lugejakaarti ära, kaardi pikendamiseks või muude protseduuride tegemiseks küsitakse lugeja isikukoodi.

Raamatukogus on vähendatud arvutite ning toolide arvu. Arvuti kasutamine toimub eelregistreerimisega aadressil kojulaenutus@tlulib.ee. Arvuti kasutusaeg on 45 minutit ning algab täistunnil, arvuti kasutamisel peab kandma kindaid ja maski. Peale igat kasutajat arvuti desinfitseeritakse.

Tööpäeviti on kuni kell 15 avatud ka raamatukogu kohvik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles