Eesti film sai mainekal Poola festivalil kõrge auhinna

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist.
Kaader filmist. Foto: Luxfilm

Anu Auna lühimängufilm «Vahetus» pälvis ühel Poola tähtsamal lühifilmifestivalil Euroshorts 2011 Grand Prix auhinna.

Euroshorts Filmifestivali korraldati tänavu juba 20. korda ning sel aastal oli festivali võõrustajaks Gdanski linn.

Festivali võistlusprogrammi valitud filmid konkureerisid neljas kategoorias: lühimängufilmid, dokumentaalfilmid, animafilmid ja eksperimentaalfilmid. Grand Prix on festivali kõige suurem auhind, millele kandideerisid filmid kõigist kategooriatest.

Kõiki festivali filme näidati lisaks Gdanskile ligikaudu 15 linnas, viies ülemaailmse kinoelamuse võimalikult paljude vaatajateni. Žürii eesmärgiks oli leida lihtsa, täiusliku vormiga film, mis käsitleb tänapäeva olulisi teemasid ning noorte inimeste elusid ühiskonnas.

Euroshorts Festivali direktor ning filmirežissöör Przemysław Młyńczyk ütles võidufilmi «Vahetus» kohta järgmiselt: «See film paelus meid esimesest hetkest. «Vahetus» on väga hea režissööritööga, intrigeeriv, hästi jutustatud film, mis räägib väga üllataval moel inimlikest tunnetest.»

«Lugu on tulvil huvitavaid nüansse, ootamatuid elemente ja suurepäraseid näitlejatöid,» lisas Młyńczyk.

Žüriisse kuulusid veel operaator ja õppejõud dr hab Andrzej Musiał, kunstiajaloolane Małgorzata Zwolicka, Euroshortsi kuraator Berenika Podrucka ja animaator Marta Karbownik. «Vahetuse» jaoks on tegemist juba kolmeteistkümnenda festivaliauhinnaga.

«Vahetus» on kaasaegne psühholoogiline draama kahe väga erineva taustaga naise teravast kokkupõrkest ja ootamatust taaskohtumisest, kus rivaalidest saavad kaasosalised kuritöös ja neil tuleb oma saatus üksteise kätesse usaldada.

Peaosades on Mari Abel ja Katariina Lauk. Teistes osades mängivad Mait Malmsten, Indrek Sammul, Aleksander Eelmaa, Helena Meržin, Andres Puustusmaa, Juhan Ulfsak, Hilje Murel, Kertu Köösel ja Mona Pääsuke.

Operaator Mart Taniel, kunstnik Jaagup Roomet, kostüümikunstnik Piret Sootla, monteerija Margo Siimon, helilooja Erki Pärnoja, helirežissöör Horret Kuus, produtsendid Margo Siimon, Laura Talvet ja Anu Aun. Režissöör ja stsenarist Anu Aun. Filmi on tootnud Luxfilm. Filmi tootmist toetasid Eesti Filmi Sihtasutus, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Nisi Masa Estonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles