ERR: võistluse võitja päevatöö kõrvalt romaanikirjutamist ette ei kujuta

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romaanivõistluse võitnud Janka Leis kirjutab kogemustest riigiametnikuna, aga mitte autobiograafiliselt.
Romaanivõistluse võitnud Janka Leis kirjutab kogemustest riigiametnikuna, aga mitte autobiograafiliselt. Foto: Erakogu

Kirjastuse Tänapäev romaanivõistluse võitja Janka Leis ei kujuta ette romaani kirjutamist päevatöö kõrvalt.

Tänapäev auhindas täna romaanivõistluse parimaid, esimese koha ja 3000 eurot pälvis Janka Leis, konkursile laekus 49 käsikirja ning žürii otsustas välja anda kolm auhinnalist kohta, lisaks ära märkida kuus käsikirja, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Janka, tavaelus Jana Leis pole siiani ühtegi teost trükis avaldanud, koolipõlves kirjutas sahtlisse luuletusi, nüüd peab blogi, romaanivõistluse esikoha teeninud käsikiri «Vihmasaatjad» sündis ajal, mil riigiametniku ja ettevõtja taustaga naise ainus päevakohustus oli koeraga jalutamas käia.

«Ma olen teinud erinevaid asju, olen olnud riigiametnik päris pikalt, olen olnud ettevõtja, mul on oma firma olnud mitu korda, aga viimane aasta - aasta tagasi lõpetasin firma tegevuse -, hakkasin kirjutama, ma ei kujuta ette et ma oleks päevatöö kõrvalt seda teinud. Kui on pikad tööpäevad, mul on perekond, lapsed, koer ja kass, abikaasa, siis see ei tule kõne alla,» sõnas Leis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles