Teenetemärgi kavaler Mihkel Raud: minus vallandusid adrenaliin ja testosteroon

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Mihkel Raud, Valgetähe IV klassi teenetmärgi kavaler.
Mihkel Raud, Valgetähe IV klassi teenetmärgi kavaler. Foto: Eero Vabamägi

Nii vastas Mihkel Raud küsimusele, mis toimub selle inimeses organismis, kes on just teada saanud, et Eesti President on talle andnud Valgetähe V klassi teenetmärgi.

«Kõigi inimeste organismiside eest ei julge kõnelda, aga minu omas toimus suurenenud adrenaliini liikumine ja kindlasti ka mõningane testosterooni taseme tõus,» vastas Raud vaimukalt. «Olen väga rõõmus, õnnelik ja tänulik! Võib küll kõlada äraleierdatult, aga see tuli mulle tõepoolest erakordselt suure üllatusena, ei osanud seda üldse oodata.»

Tegemist on riikliku autasuga. «Igal riigil, Eestil nende hulgas on muidugi omad probleemid, aga sellise ordeni saamise hetk ja kohe algav pidupäev pole just need kohad, kus me neist probleemidest peaksime kõnelema ja murede üle oigama. Selleks on teisi kohti ja formaate. Täna olen ma erakordselt rahul  riigi, valitsuse, presidendi ja kõige muuga!»

Teenetemärkide laureaatide  nimekirjas on märgitud, et Mihkel Raud on «muusik ja kirjanik. Praegu ka tegev teleajakirjanik, kes on astunud muusikuna üles ansamblites Golem, Metallist, Kulo, Singer Vinger, Ba-Bach, Mr. Lawrence.» Raud ise on väga rõõmus, et ära märgiti ka tema muusikutegevus: «Eks ma ise pean ennast kõige enam muusikuks, ansambliliikmeks ja laululoojaks. See teeb mulle erakordselt head meelt, et neid asju on eraldi märgitud ja tähele pandud.» Rock-kittarrist ei tea teinekord arvatagi, et laval riffe raiudes rajab ta parasjagu vundamenti tulevasele riiklikule autasule. «Jah, tõepoolest, nii see on. See võib veidi aega võtta, aga igast heast kitarrimängijast võibki saada ordenikavaler,» rõõmustas Raud.

Kõigi teenetemärgi saajate nimekirja vaata siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles