Sõdurid saavad ERMis silmaringi laiendada (1)

Copy
Minister ja muuseum tegid leppe
Minister ja muuseum tegid leppe Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Laanet sõlmis koostööleppe Eesti Rahva Muuseumiga, mille raames pakub muuseum nii ajateenijatele, tegevväelastele kui ka Eesti liitlasvägede sõduritele hariduslikku eriprogrammi.

«Laiapindne riigikaitse algab heast ajaloo tunnetusest. ERMi püsinäituse külastamine eeskätt ajateenijatele edendab isamaalist kasvatust ning meie liitlastele annab reaalse ülevaate, millist kultuuriruumi kaitstakse,» ütles Laanet.

Programmi raames saavad ajateenijad, kaitseväelased ja liitlaste sõdurid külastada ERMi püsinäitust «Kohtumised», mis laiendaks nende silmaringi ning aitaks paremini mõista Eesti riigi kujunemislugu. Muuseumituuril on fookuses Eesti riigi, rahva ja vabaduse mõisted ning teemade seas on muuhulgas sündmused, mis on ajalooliselt mõjutanud riigi kujunemist.

Muuseumi ja ministeeriumi lepe
Muuseumi ja ministeeriumi lepe Foto: Kaitseministeerium

«Eesti Rahva Muuseum annab enda poolt parima, et nii ajateenijad kui ka tegevväelased ja liitlased saaksid muuseumist kaasa parimad teadmised Eesti kujunemisloost. Selle tundmine on oluline osa Eesti vabaduste kaitse olulisuse mõistmisel kaitsevõime osana,» lausus ERMi direktor Alar Karis.

Püsinäituse «Kohtumised» külastus on ajateenijatele ning tegevväelastele tasuta. Kokkuleppe kohaselt on võimalik tellida ka pakett koos giidituuri ja toitlustusega, mille hinnaks on 15 eurot külastaja kohta. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles