Tartu loomemajanduskeskus alustab koolitustega Gruusias

Kultuuritoimetus
Copy
Tartu Loomemajanduskeskuse töötajad.
Tartu Loomemajanduskeskuse töötajad. Foto: Kristin Juurmaa

Tartu Loomemajanduskeskus alustab Gruusias projektiga «Going Global Georgia», mida rahastab välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest. Projekti avaüritus toimub 13. märtsil Zoomi keskkonnas ning sellel astuvad üles Tartu loomemajanduskeskuse ja projekti Gruusia partnerorganisatsiooni Crystal Consulting esindajad. Tervitussõnad ütleb Eesti Vabariigi suursaadik Gruusias Riina Kaljurand. Projekt kestab 1. jaanuarist kuni 31. detsembrini 2021.

Projekti «Going Global Georgia» eesmärk on Gruusias asuvate väike- ja mikroettevõtete ning ettevõtluse õpetajate ettevõtlusalaste teadmiste ning kompetentside suurendamine, tõstes nende oskusi veebikeskkondade kasutamisel. Erilist tähelepanu pööratakse naisettevõtjate koolitamisele. Projekti tegevuste kaudu on kavas suurendada projektis osalevate ettevõtete käivet, tuntust ning ekspordivõimekust.

Projekti raames pakuvad Eesti koolitajad veebikoolitusi, mis annavad baasteadmisi erinevate sotsiaalmeedia kanalite (Facebook, Instagram, LinkedIn) ning Google'i, Amazoni ja Etsy keskkondade kasutamisest ettevõtluses. Koolitusi viivad läbi tunnustatud eksperdid ja oma valdkonna praktikud Jaan Kruusma, Kadri Ronk, Indrek Põldvee, Victoria Silber ja Mihkel Moosel. Koolitusel osalejate toetamiseks ja saadud teadmiste paremaks rakendamiseks luuakse kohalik toetusvõrgustik ja viiakse läbi praktilisi seminare. Projekti lõpus toimuvad koolitussessioonid Gruusias – Tbilisis ja Kutaisis.

Koolitusprogrammi kandideeris ligi 160 inimest, kelle hulgast valiti välja 50 osalejat.

Tartu loomemajanduskeskuse juht Kristiina Reidolv kommenteerib projekti järgnevalt: «Meil on hea meel, et saame välisministeeriumi abiga pakkuda tuge Gruusia mikroettevõtetele ning ka loomevaldkondades tegutsevatele ettevõtlikele inimestele. Huvi koolitustel osalemise vastu on olnud üle ootuste suur, mis näitab, et meie koolituste teemad on asjakohased ning vajalikud ettevõtete arendamisel.»

Tartu loomemajanduskeskus on loomemajanduse arenduskeskus ja inkubaator, mille eesmärk on loomemajandusalase teadlikkuse tõstmine, ettevõtluse kasvu kiirendamine ning innovaatiliste ja kõrge lisandväärtusega loomemajanduse ettevõtete tekke toetamine Tartus ja Lõuna-Eestis.

Rohkem infot projekti kohta leiab: https://loovtartu.ee/lmk/uldinfo/lmk-projektid/15-tartu-loomemajanduskeskus/projektid/551-going-global-georgia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles