Vene ja Eesti kultuuriministrid allkirjastavad koostööprogrammi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Jänes
Laine Jänes Foto: Toomas Huik

Esmaspäeval, 26. jaanuaril on kultuuriminister Laine Jänese kutsel Eestis visiidil Vene Föderatsiooni kultuuriminister Aleksandr Avdejev, et allkirjastada Eesti-Vene kultuurikoostööprogramm aastateks 2009-2011.

Möödunud aasta veebruaris allkirjastasid kultuuriminister Laine Jänes ja Venemaa kultuuriminister Aleksander Sokolov Moskvas Eesti ja Venemaa vahelise kultuuri- ning massikommunikatsiooni alase koostöö kokkuleppe, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Kokkulepe on aluseks Eesti ja Vene kultuuri koostööprogrammidele, mille alusel kultuuriorganisatsioonid ja asutused viivad ellu konkreetseid kultuuriprojekte.

Koostööprogramm aitab kaasa kahe riigi vaheliste kontaktide laienemisele muusika, teatrite, muuseumide, raamatukogude, kirjanduse, rahvakunsti ja filmi alal.

Samuti tehakse koostööd muusika-, kunsti-, teatri-, koreograafia-, ja filmiõppeasutuste vahel.

Vene Föderatsiooni kultuuriministritest viibis Eestis ametlikul visiidil viimati 1999. aastal, kui siin käis Vladimir Jegorov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles