ERM kutsub üles igaüht näitust tegema

Kultuuritoimetus
Copy
Foto: Arp Karm

ERM kutsub üles kõiki, kel soov elus kasvõi üks kord oma näitus teha ja endale olulistel teemadel tuhandeid muuseumikülastajaid kõnetada. Konkurss «Oma näitus 2022» ootab häid ideid, millest võiks valmida järgmine ERMi osalussaali näitus.

Eesti Rahva Muuseumi osalussaal ongi mõeldud näitusteks, mille on loonud inimesed, kes iga päev näituste kureerimisega või muuseumitööga ei tegele. Küll aga on olemas hea idee, millest põnevat näitust teha.

ERMi osalussaalis on just valminud ja ootab muuseumi avamisel külastajaid Jaan Poska gümnaasiumi õpilaste loodud keskkonnateemaline näitus «Tõttamise tagajärjed». Järgmisena ootab ees näitus «Meie kodune nõiaköök», mis toob fookusesse ravimtaimed, käsitöö ja isetegemise koos peredega (kuraator Helena-Reet Ennet) ja sügisel interaktiivne ja mänguline projekt «Kaasav elu» koostöös Tallinna Ülikooliga.

Eelnevatest konkursi käigus loodud näitustest oli väga menukas maailma suurim Muhu sukkade näitus «Meie argipäeva vidussepidamise aeg». Näitus tõi ühe valdkonna ehk imeilusad Muhu sukad fookusesse ning käsitööarmastajad käisid ikka mitu korda näitust vaatamas. Näituse lõi hobikudujate kogukond, kes pärast tööpäeva arsti, õpetaja või juristina armastab kududa ning koguneda õhtusel ajal helendavate ekraanide ette, ning otsustas kududa näitusele kudumise keerukaima esindaja – imelise Muhu suka ning suutis näitusega panna külastajad Eestist ja kaugemalt seda meistriteost hindama.

Uusi ideid oma näituseks saab esitada veebilehel www.erm.ee/oma-naitus kuni 23. juunini. Idee, millest saab näitus, selgub rahvahääletuse teel. Võitja kuulutab ERM välja 20. augustil ja näitus avatakse 2022. aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles