Digiraamatute müük kasvas aastaga mitu korda

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luger.
Luger. Foto: Margus Ansu

Kui paberraamatute müüginumbrid järjekindlalt vähenevad, siis eestikeelsete e-raamatute müük kasvas aastaga mitusada protsenti ning lähiaastail saab nišitootest ilmselt ka Eesti turul paberraamatule tõsine konkurent.

E-raamatute esimene aasta eesti turul on absoluutarvudes tagasihoidlik - 2011. aastal müüdi kokku 7500 raamatut, see mis jahmatab on hoopis kasvutempo - tänavu jaanuaris müüdi poolteist tuhat raamatut ehk mitte 5 ega 10 protsenti, vaid 240 protsenti enam kui mullu samal ajal, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Osaühingu Eesti Digiraamatute Keskus juht Margus Küppar kinnitas, et kui paberraamatute müük väheneb kogu maailmas, siis e-raamatute müügi kasv on lähiaastail suur ja vääramatu, Eestis ilmub uusi e-raamatuid umbes poolsada kuus, mis jääb paberraamatute hulgale siiski üksjagu alla, kuigi e-raamatu väljaandmine on oluliselt lihtsam ja soodsam.

Eestikeelseid e-raamatuid on täna kokku umbes tuhatkond nimetust, röögatu müügikasvu taga on ühelt poolt valiku suurenemine, teisalt aga tahvelarvutite ja e-lugerite kiire levik, kui veel aasta tagasi tuli lugeri ostul arvestada umbes kolme-nelja tuhande krooniga, siis täna algavad odavaimate hinnad üle kolme korra madalamalt.

Eestikeelseid e-raamatuid saab osta nii Apple'i poest iTunes kui Amazoni Kindle Store'ist, kuid et mitte väga prisket protsenti hinnast välismaalastele jätta, müüvad eestikeelseid e-raamatuid ka Apollo, Rahva Raamatu ja Krisostomuse internetipoed, samuti Raamatumaailm ja Delfi, oma e-raamatute poed on ka suurematel sidefirmadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles