Disainihuvilised kogunevad sel laupäeval Kurtnasse

Kultuuritoimetus
Copy
VägaKUUT fest korraldjad võtsid eesmärgiks tõestada, et head disaini võib leida ka kodu lähedalt.
VägaKUUT fest korraldjad võtsid eesmärgiks tõestada, et head disaini võib leida ka kodu lähedalt. Foto: VägaKUUT

Selleks, et saada osa disainist, isetegemisest ja kohtuda kohalike ning kaugemategi meistritega, ei pea sõitma mõnda suuremasse linna! Viimast manifesteerib 31. juulil Kurtnas juba teist aastat toimuv VägaKUUT fest.

Kurtnas (Saku vald, Kurtna tee 33) toimuv festival toob kokku Harju- ja Raplamaa andekaimad inimesed ning isetegijad nii töötubasid läbi viima, enda tegemisi tutvustama kui ka oma loomingut pakkuma. Festivali peakorraldajate Anna Lutteri ja tema õe Kadri sõnul võeti eesmärgiks tõestada, et nimetatu jaoks peaks ehk hoopis linnast maale tulema.

Ettevõtmine saab teoks tänu Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondi toetusele, mille abil jõuab festivali päevaprogramm huvilisteni tasuta. Eelmisel aastal festivali korraldamisega käe valgeks saanud Lutterile hakkas ettevõtmine nii meeldima, et ta otsustas koostöös MTÜ Kurtna külaseltsiga projekti «Selleks ei pea linna minema» kirjutada.

«Soovime kohalikke meistreid kaugematele tutvustada, et siinsed elanikud ei peaks näiteks Tallinnas asuvast Narva kohvikust kringlit tellima või minema mõnda Eesti suuremasse linna õmbleja juurde. Sama head asja saab ka kodu lähedalt!» avab Lutter festivali korraldamise tagamaid.

Festivalil pakutakse vaimutoitu. Kavas on aruteluring «Kas sport on tervis, kas tervis on sport», kus saavad sõna Tarmo Tiisler, Karmen Reinpõld, Liis Kullerkann ja Mihkel Uiboleht.

«Oleme õega arvamusfestivali entusiastid ja meile tundus tore ning samas üsna meeletu midagi sarnast proovida kodus teha. Kuna meie tutvusringkonnas on palju harrastus- ja profisportlasi, siis nende kaasamiseks tundus just selline teemapüstitus igati sobiv,» tunnistab Lutter.

Kohtumisõhtu inspireeriva tegijaga toob festivali raames huviliste ette andeka ja ettevõtliku Hanna-Liina Võsa. Disainihuvilistele on kõik brändi arendamisega seonduv tähtis. Sellest räägib festivalil Solarise keskuse kommunikatsioonijuht Andres Paomees. Kohtumisõhtust ja arutelust on võimalik otseülekannetena osa saada ka FB vahendusel.

Festivalil on kohal üle 100 müüja, kelle seast leiab ägedaid kohalikke tegijaid ja disaine.

Töötubades on tegevusi seinast seina. Osaleda saab helimeditatsioonil, teha lilleseadet, valmistada nahast aksessuaare, pärmitainast ja vajadusel juhendaja abiga meelde tuletada ka vanakooli õuemänge.

Lutteril on hea meel, et festivalil toimuvad silmast silma kohtumised Eesti tuntuimate sisustus-instagrammeritega: @homeinestonia @kodupuisteel @augustikodu @aegjaruum @hirvekodu @alisheinleht @meiekodu.

«Kurtnas on väga esinduslik instagrammerite saatkond kohal ja olen elevil, et kohtun kõikide nendega, keda juba pikemat aega laikinud olen!»

Lutter toonitab, et töötubade kohtade piiratud arvu tõttu palutakse huvilistel ennast eelnevalt kirja panna. Rohelise maailmavaate pooldajad leiavad festivalialalt ka kirbuturu. Festivali külastamine on kella seitsmeni õhtul kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles