Kultuuri lühiuudised

Kultuuritoimetus
Copy
Gerd Neggo tantsustuudio liikmed 1927. aastal.
Gerd Neggo tantsustuudio liikmed 1927. aastal. Foto: Karl Akel

Draamateatris avati näitus moderntantsu pioneerist

Üleeile avati Eesti Draamateatri maalisaali fuajees fotonäitus «Gerd Neggo. Tants üksnes on suverään», mis tutvustab Eesti varase moderntantsu ühe silmapaistvama esindaja 1920. aastate tantsuloomingut. Näitusega tähistatakse 130 aasta möödumist koreograafi sünnist. Näituse idee autor on Anne-Liis Maripuu (Eesti Teatriuurijate ja -kriitikute Ühendus, Tartu Ülikool), kujundaja Margit Kuus (Kuressaare ametikool), fotosid töötles Mari-Liis Nellis (Kuressaare ametikool).

Selgusid Alveri preemia tänavused nominendid

Betti Alveri kirjandusauhind põhineb Alveri testamendis avaldatud soovil, mille järgi auhinnatakse hingedepäevast hingedepäevani aasta jooksul ilmunud tähelepanuväärseima eestikeelse luule või proosa esikteose autorit. Arvesse lähevad ka autorid, kes varem üllitanud mitteilukirjanduslikke või draamateoseid, ning need, kes varem avaldanud teistes keeltes.

Žüriisse kuulusid Taavi Eelmaa (2020. aasta laureaat), Helle Maaslieb, Berit Petolai, Triin Ploom-Niitra ja Mihkel Samarüütel, hindamisel oli 33 teost. Žürii valis debütantide seast seitse nominenti: Aliis Aalmanni luulekogu «Verihaljas», Anna Kaare luulekogu «InteГрация», Ilmar Lehtpere luulekogu «Kodutud luuletused», Natalja Nekramatnaja luulekogu «Sinine pojeng», Olav Osolini romaan «Kus lendab part», Rait Piiri (pildil) proosakogu «Hinged mõõgateral» ning Ave Taaveti proosakogu «Valerahategija». Võitja kuulutatakse välja 23. novembril.

Loits
Loits Foto: Jelena Jakovljevic

Loits tähistab 25. sünnipäeva kontsertidega

Oma 25. sünnipäeva tähistav eesti black metal’i legend Loits annab täna kontserdi Tallinna klubis Tapper ning homme Tartu klubis Rock’n’Roll. Tallinnas on erikülalisena kaasas eestikeelse depressiivroki kollektiiv DND ja Tartus aastaid varjusurmas olnud Lõuna-Eesti black metal-ansambel Sõjaruun.

Endla teater otsib uut loomingulist juhti

SA Endla Teater kuulutas välja loomingulise juhi konkursi. Praeguse loomingulise juhi Ingomar Vihmari tööleping lõpeb 14. veebruaril. Loominguline juht korraldab Endla teatri repertuaarivalikut ning koostab repertuaariplaani, mille esitab loomenõukogule läbivaatamiseks ja juhatusele kehtestamiseks. Ta tagab kehtestatud repertuaariplaani alusel etendusasutuse igapäevase ja järjepideva loomingulise tegevuse, vajadusel seda operatiivselt korrigeerides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles