Täna algab 25. PÖFF!

Kultuuritoimetus
Copy
«Minu abikaasa lugu» Rež Ildikó Enyedi
«Minu abikaasa lugu» Rež Ildikó Enyedi Foto: Csata Hanna

Kell 18 Alexela kontserdimajas algaval tseremoonial saab Elle Kull kätte PÖFFi elutööauhinna ja välja kuulutatakse Bruno O´Ya noore näitleja stipendiumi laureaat. Esineb ansambel Holy Motors ja õhtut juhib näitleja Sander Rebane.

Festivali avafilm on Ungari režissööri Ildikó Enyedi romantiline draama «Minu abikaasa lugu», milles tahumatu hollandi merekaru veab kohvikus kihla, et abiellub esimese naisega, kes uksest siseneb. Film juhatab sisse PÖFFi tänavuse külalisriigi Ungari fookusprogrammi. Kohal on režissöör Ildikó Enyedi.

PÖFFi filmisoovitusi vaata siit

Kokku on 12. novembrist 28. novembrini toimuva festivali põhiprogrammis 181 filmi 74 riigist. 20 000 euro suurusele peaauhinnale kandideerib 19 filmi. Žürii tööd juhatab Euroopa Filmiakadeemia esimees Mike Downey. Neljas võistlusprogrammis on kokku 34 maailma- ja 31 rahvusvahelist esilinastust.

Samal ajal leiavad aset noorte- ja lastefilmide festival Just Film, lühifilmide ja animatsiooni festival PÖFF Shorts, Ida-Virumaal toimuv Vene filmide festival Kinoff ja PÖFFi filmitööstusüritus Industry@Tallinn & Baltic Event.

25. sünnipäeva puhul tuleb ettekandele elektrooniline nüüdisooper «Tarkovski. Kaheksas film».

Festivalile saabub üle tuhande külalise. Rakendatakse rangeid ohutusreegleid, sealhulgas nende täiendavat testimist pärast Eestisse jõudmist.

Alates 29. novembrist on avatud ka PÖFFi veebikino – kokku on kavas kuni 30 festivali filmi, sealhulgas võidutöid, mida saab vaadata üle terve Eesti. 22. novembrist on samas nähtavad ka lühifilmide ja animatsiooni festivali PÖFF Shorts filmid.

Võimalike täiendavate COVID-19 piirangute kehtestamise puhul toimub PÖFF valitsuse eriloa alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles