Kultuuri lühiuudised

Kultuuritoimetus
Copy
Britney Spears
Britney Spears Foto: Eduardo Munoz

Britney Spears sai kohtus võidu ja vabanes eestkoste alt

13 aastat oma isa Jamie Spearsi eeskoste all olnud USA popstaar Britney Spears saavutas reedel kohtus olulise võidu ning vabanes lõplikult eestkoste alt. Sel aastal innukalt eestkoste alt vabanemise eest võidelnud Britney Spearsile anti juulis õigus valida endale sobiv advokaat, kui isa poolt eestkoste raames määratud advokaat tagasi astus. Britney valitud uus advokaat saavutas esimese võidu septembris, kui Los Angeleses toimunud istungil Britney Spearsi isa eestkoste tütre üle ajutiselt peatati. 12. novembri istungil vaadati eestkoste vajadus uuesti üle, mille järel otsustas kohtunik selle lõpetada ja otsus jõustus kohe.

Ilmunud on romaanivõistlusel esikoha pälvinud teos

Ilmunud on Eesti Kirjanike Liidu 2021. aasta romaanivõistlusel esikoha pälvinud Loone Otsa teos «Armastus». Loone Ots on Eesti folklorist, õpetaja, kirjanik ja poliitik. Ta on kirjutanud peamiselt Eesti ajaloo ja kultuuriloo ainetel 45 näidendit, mida nimetab ise kultuuriloolisteks fantaasiateks. Ajalooline romaan «Armastus» räägib mehe armastusest naise ja naise armastusest mehe vastu, perekonnasisesest armastusest, aga ka kirest, sõprusest ja ligimesearmastusest selle piibellikus tähenduses ning lõpuks tarkusearmastusestki. Raamatu tegevus toimub 1942. aastal, kui Saksa okupatsioonivõimud on hävitanud kõik Eestisse jäänud juudid.

Foto: Pettunud Kodanik

Pettunud Kodanik avaldas debüüt-EP «lõhki ja läbi»

Tallinna-Tartu postpunkbänd Pettunud Kodanik avaldas debüüt-EP «lõhki ja läbi». Plaat on ­võrdlemisi täpne peegelpilt Pettunud Kodani­ku olemusest, näidustades igapäevaste väikeste katastroofide vastu melanhooliat ja aeg-ajalt sügavaid ohkeid, kirjeldab bändi vokalist Franz J. Antson. «EP salvestamine sai ette võetud juba selle aasta algul – kui bändi koosseis oli paika loksunud ning kontserdid selja taga. Kuna Franzuga kahekesi tehtud lood toimisid bändi kontekstis palju paremini, otsustasime ka mõne varem avaldatud pala uuesti salvestada ning uutega koos välja anda,» kommenteerib bändi muusika autor Karl Korts. «Kuna elu on pannud mind hiljuti ümber hindama suhtumist füüsiliste asjade omamisse, ilmub EP esialgu ainult digitaalselt,» lisab ta. Pettunud Kodaniku EPd on võimalik kuulata Bandcampis.

Tallinnas Vabaduse galeriis on väljas Anu Hindi näitus

Tallinnas Vabaduse galeriis on avatud näitus «Puude puudutus», milles moekunstnik ja moekunsti innukas tutvustaja Anu Hint tuleb seekord avalikkuse ette maalidega, mida täiendab ka T-särkide kollektsioon. Näitus koosneb 12 maalist, millel puud ja Euroopa kristlik sümboolika ühinevad vaimses ilmaruumis. Maalidel on kasutatud ikoonide taustamotiive ja jumaliku valguse maist peegeldust sümboliseerivaid kuldseid-hõbedasi aktsente. Näitus jääb avatuks kuni 1. detsembrini.

Töö Anu Hindi näituselt «Puude puudutus». FOTO:
Töö Anu Hindi näituselt «Puude puudutus». FOTO: Foto: Repro
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles