Suri laulja ja funkmuusika pioneer Betty Davis

Kultuuritoimetus
Copy
Betty Davis oma elust rääkivas dokumentaalfilmis «Betty: They Say I’m Different»
Betty Davis oma elust rääkivas dokumentaalfilmis «Betty: They Say I’m Different» Foto: Filmikaader

77-aastasena suri funkmuusika pioneer Betty Davis. Davis andis 1970. aastatel välja kolm mõjukat funkalbumit enne, kui muusikatööstusest lõplikult lahkus. 

Jazzilegendi Miles Davise endine naine ja tunnustatud funklaulja suri loomulikku surma, teatasid sotsiaalmeedia vahendusel tema lähedased sõbrad ning Betty Davise loomingule keskendunud musikoloog Danielle Maggio ja Allegheny maakonna kommunikatsioonispetsialist Amie Downs, vahendab ajakiri Rolling Stone.

Diiva, kes oli tuntud oma seksuaalse alatooniga laulusõnade ja toore, metsiku hääle poolest, oli mõjukas muusik ja märkimisväärne seltskonnategelane 1960ndate lõpu New Yorgi muusikaskeenes. Tegev peamiselt 1964 kuni 1975, andis ta 1970. aastatel välja kolm albumit – 1973. aastal ilmunud «Betty Davis», 1974. aastal ilmunud albumi «They Say I'm Different» ja 1975. aastal ilmunud «Nasty Gal», mis tõid talle kultusmuusiku maine oma ajast ees oleva selgesõnalisuse ja sensuaalsuse tõttu.

Tema esitusstiil ja seksuaalse alatooniga muusika avas uksed muusikamaailma teistele avameelselt seksuaalsust käsitlevatele artistidele, nagu Madonna ja Prince.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles