Suri multiinstrumentalist ja King Crimsoni asutajaliige Ian McDonald

Kultuuritoimetus
Copy
Muusik Ian McDonald
Muusik Ian McDonald Foto: King Crimosni Facebooki leht

75-aastasena suri multiinstrumentalist Ian McDonald, üks progressiivse roki nurgakivisid, ansamblite King Crimson ja Foreinger asutajaliige. 

McDonaldi esindaja kinnitas muusiku surma, lisades, et McDonald «suri rahulikult 9. veebruaril 2022 oma kodus, New Yorgis, ümbritsetuna oma perekonnast», vahendab ajakiri Rolling Stone. Ian McDonaldi poeg teatas Facebooki vahendusel, et põhjuseks oli vähk.

McDonald oli tuntud kui üks progressiivse roki võtmearhitekte, kes mängis ansamblis King Crimson nii saksofoni kui ka klahvpille ning oli üks ansambli ikoonilise 1969. aasta debüütalbumi «In the Court of the Crimson Kingi» kaasautoreid. Ian McDonald talletas end rock-muusika ajalukku plaadi avalooga «21st Century Schizoid Man», kus kõlas McDonaldi metsik alt-saksofoni soolo, mida ta esitas samal aastal ka suurel kontserdil Londoni Hyde Parkis. Ta lahkus King Crimsonist enne aasta lõppu, liikudes edasi duoprojekti koos Crimsoni trummari Michael Gilesiga.

Hiljem asutas McDonald koos kitarrist Mick Jonesiga ansambli Foreigner, kus McDonald mängis erinevaid instrumente ja laulis nende esimesel kolmel kauamängival.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles