KULTUUR ⟩ Kultuur on nagu Putin – kompromiss on surm

Janar Ala
, toimetaja
Copy
«Kultuuristuudio.Loomingu» esimese saate külalised koreograaf Teet Kask ja kirjanik Tõnu Õnnepalu ning saatejuht Ave Häkli istuvad Raadiomaja valges saalis Eero Aarnio legendaarsete konjakitoolide koopiates. 
«Kultuuristuudio.Loomingu» esimese saate külalised koreograaf Teet Kask ja kirjanik Tõnu Õnnepalu ning saatejuht Ave Häkli istuvad Raadiomaja valges saalis Eero Aarnio legendaarsete konjakitoolide koopiates. Foto: ERR

Kultuuriajakirjandus on selline huvitav ajakirjanduse valdkond, mis on pidevalt nagu kahe tule vahel (samas, milline ei oleks?). Ühelt poolt tahetakse seda moderniseerida ja lõbusamaks muuta, teiselt poolt aga leitakse, et ikka võiks säilida tõsisem ja rangem toon ja rohkem võiks rääkida sisulistest asjadest, mitte teha komejanti.

Kui 90ndad olid käibiva legendi järgi otsinguline aeg, siis praegune on sama käibiva legendi järgi enam-vähem selle vastand. Elu on majanduslikus mõttes muutunud küll paremaks, kuid paraku vähem lõbusaks ja uuenduslikumaid asju tehakse pigem internetis ja amatööride poolt.

Kuigi arvan, et kõike võib siiani teha ja proovida, küsimus on, kas on proovijaid ja kuivõrd aja jooksul välja kujunenud professionaalsed standardid, aga ka ettekujutus kultuuriga kaasnevast väärikusest ja hillitsetusest tapavad eluhoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles