Kultuuri lühiuudised

Kultuuritoimetus
Copy
Led Zeppelini tribuutbänd Red Zeppelin.
Led Zeppelini tribuutbänd Red Zeppelin. Foto: Rene Lutterus

Led Zeppelini tribuutbänd annab oma debüütkontserdi

Täna õhtul toimub Odeon Baris (Kopli 27, Tallinn) uue kohaliku Led Zeppelini tribuutbändi Red Zeppelin (pildil) debüütkontsert. Red Zeppelin on Led Zeppelini fännidest koosnev kollektiiv, mis on võtnud südameasjaks anda Eesti rokiaustajatele ka 2022. aastal seda esteetilist adrenaliinilaksu, mida Led Zeppelin pakkus valdavalt ajavahemikus 1968–1980. Odeon Baris toimuval üritusel kõlab 15 Led Zeppelini lugu kahes vaatuses. Red Zeppelin astub üles koosseisus Kristi Täheste (vokaal), Grigori Rõžuk (kitarr), Mart Vestli (klahvpillid, kitarr, suupill), Meelis Niine (bass) ja Elvis Jakobson (trummid).

Draamateatris esietendub Peter Shafferi «Amadeus»

9. aprillil esietendub Eesti Draamateatri suures saalis Peter Shafferi «Amadeus», mille lavastab Karl Laumets, kesksetes osades Mait Malmsten ja Tõnis Niinemets.

Shafferi näidend ühest mütoloogilisemast muusikaajaloo vastasseisust kõrvutab konventsionaalse kunsti vaba jumaliku sädemega. Lavastuse kunstnik on Kristjan Suits (Tallinna Linnateater), helilooja ja muusikaline kujundaja Ann Reimann. Teistes osades teevad kaasa Helena Lotman, Raimo Pass, Rein Oja, Ülle Kaljuste, Tiit Sukk, Jüri Tiidus, Markus Luik, Marta Laan, Jana Volke, Johannes Tammsalu ja Jüri Antsmaa.

Draamateatris esietendub Peter Shafferi «Amadeus». Joseph II (Rein Oja), Wolfgang Amadeus Mozart (Tõnis Niinemets) ja krahv Johann Kilian von Strack (Tiit Sukk).
Draamateatris esietendub Peter Shafferi «Amadeus». Joseph II (Rein Oja), Wolfgang Amadeus Mozart (Tõnis Niinemets) ja krahv Johann Kilian von Strack (Tiit Sukk). Foto: Gabriela Urm

Prima Vista korraldab imelike luuletuste võistluse koolinoortele

Kirjandusfestival Prima Vista ootab koolinoori osa võtma kõige imelikuma luuletuse võistlusest. Imelikke luuletusi võib luua üksi ja üheskoos, sõbra ja vaenlasega, hästi ja halvasti, armastusest ja vihast, tõest ja õigusest jne. Konkursile on oodatud nii kirjalikud tekstid kui ka videod, helitööd, fotod, tantsunumbrid, performance’id, kas või kudumid ja betoonehitised. Peamine, et autori(te) arvates oleks tegu päris imeliku, pentsiku, jabura, napaka luuletusega.

Oma töö(d) palutakse saata hiljemalt 7. maiks aadressil imelikluuletus@gmail.com (mahukamad videofailid laadida Youtube’i). Kõige imelikumad luuletused ilmuvad ajakirjades Täheke ja Värske Rõhk ning kantakse ette 14. mail Tartu Ülikooli raamatukogu ees aset leidval sündmusel «Avalik kohtumine lüürilise minaga».

Pestilence
Pestilence Foto: Promo

Hard Rock Laager 2022 kuulutas välja esimesed viis esinejat

1.–2. juulil Vana-Vigalas toimuv Hard Rock Laager kuulutas välja esinejate nimekirja viis esimest artisti. Nendeks on Baroness (USA), Benediction (Inglismaa), Pestilence (Holland, pildil), Skiltron (Argentina) ja kodumaine Burn Still.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles