Suri «Aladdinist» tuntud koomik Gilbert Gottfried

Kultuuritoimetus
Copy
Ekstsentriline Gilbert Gottfried
Ekstsentriline Gilbert Gottfried Foto: Movie Star News

12. aprillil suri pika haiguse tagajärjel tuntud koomik Gilbert Gottfried. Gottfried astus oma karjääri jooksul üles mitmetes menukates filmides, sh «Murelapse» seeria, «Beverly Hillsi võmm 2» ning Disney «Aladdin», kus Gottfried andis hääle papagoi Iagole. Gottfried oli surres 67-aastane.

Gottfriedi teati kõige paremini kaootilise ropu huumori ning omapärase hääle järgi. Tänu lõbusalt käredale häälele sai Gottfried tööd mitmetes animafilmides ja -sarjades.

Gilbert Jeremy Gottfried sündis 28. veebruaril 1955 Brooklynis New Yorgis. 15-aastaselt hakkas Gottfried lavakoomikuna New Yorgis esinema ja tõmbas endale ruttu tähelepanu. 1980. aastal pääses Gottfried põgusalt hittsarja «Saturday Night Live» koosseisu, kus koomik ei saanud küll sketšides särada, ent sellele järgnes pikk karjäär filmides ning sarjades.

«Raske südamega teatame, et meie armastatud Gilbert Gottfried suri pärast pikka haigust. Lisaks sellele, et tal oli komöödiamaailmas kõige tuttavam hääl, oli Gilbert imetore abikaasa, vend, sõber ja kahe lapse isa. Kuigi täna on meie kõigi jaoks kurb päev, naergem kõik Gilberti auks nii kõvasti kui võimalik,» kirjutas Gottfriedi pere Twitteris.

Gottfriedi häält peetakse üheks äratuntavamaks Hollywoodis. Tema häält demonstreerib hästi video, kus Gottfried loeb kuuma bestsellerit "Viiskümmend halli varjundit".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles